06 Ağustos 2016 14:26

Sendikalaşınca atılan işçilerden Tedi’yi boykot çağrısı

Sendikalaşınca işten atılan işçiler Tedi mağazalarını protesto için Kadıköy Boğa’da bir araya gelerek Moda’daki Tedi mağazası önüne yürüdü.

Paylaş

İstanbul'da Topkapı ve Tuzla’da bulunan Tedi mağazalarında 16 işçi Limter-İş sendikasına üye oldukları için geçtiğimiz günlerde  işten çıkarıldı. İşten çıkartılan işçiler Tedi mağazalarını protesto için Kadıköy Boğa’da bir araya gelerek Moda’daki Tedi mağazası önüne yürüdü.

Kadıköy sokaklarında ‘Emek hırsızı sendika düşmanı Tedi’yi boykot et’ yazılı bildiriler dağıtan işçiler, ‘Sendikalı olduk işten atıldık işimizi geri istiyoruz’ yazılı pankartla yürüdü.

İşçiler yürüyüş sırasında sık sık ‘Tedi’de direniş kazanacak’, ‘Tedi işçisi yanlız değildir’, ‘Emek hırsızı Tedi’yi boykot et’, ‘Tedi’den alma emeğimi çalma’ sloganları attı. İşçilere sokakta bulunan yurttaşlar da destek verdi.

Tedi önünde yapılan açıklamada konuşan Ahmet Orbeyi, sendikalı oldukları için işten atıldıklarını belirterek, “Baskıların durması, mobbinge son verilmesi, denkleştirme adı altında ücretlerimizin çalınmaması ve işçi sağlığı ve güvenliği tedbirleri alınması için anayasal hakkımızı kullanarak sendikalı olduk. Bütün suçumuz bu. Soruyoruz suçlu kim? Bize sendikalı ol diyen anayasa mı? Anayasanın dediğini yapan işçilermi? Yoksa ‘Anayasa da bana yasa da benim’ diyen Tedi patronu mu” dedi. İnsanca çalışma  ve insan onuruna yakışır bir yaşam için DİSK’e bağlı Limter-İş sendikasinda örgütlendiklerini belirten Orbeyi, Tedi patronu ve yöneticilerinin sendikasızlaştırma icin yasa dışı, hiçbir ahlaki ölçüye sığmayan bir süreç başlattığını belirterek, sendika üyeliğinde istifa etmeleri yönünde baskı uygulandığını söyledi. Orbeyi, “OHAL’i fırsat bilerek toplam 16 sendika üyesi işten atıldı. Herkesi başlatmış olduğumuz direnişe omuz vermeye ve Tedi’yi boykot et kampanyamız katılmaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

Açıklama slogan ve alkışlarla son buldu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Merdivenden düşen su tesisatçısı hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Gürkan: Emekçiler ülkenin geleceği için birleşmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa