06 Ağustos 2016 10:51

PETKİM yönetiminden bir ayrılık daha

PETKİM, Varlık Yönetimi'nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Ekrem Aslan'ın iş sözleşmesinin sona erdiğini açıkladı. 

Paylaş

PETKİM, dün Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı duyuru ile Varlık Yönetimi'nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Ekrem Aslan'ın iş sözleşmesinin sona erdiğini açıkladı. Aslan, PETKİM'deki Varlık Yönetimi'nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine 1 Ekim 2011'de atanmıştı.

İş sözleşmesi sona eren Ali Ekrem Aslan ise yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Görevden ayrılmamın bahse konu operasyonlarla 'FETÖ' uzaktan yakından ilgisi bulunmuyor. 24 yıldır hizmet ettiğim şirketimden, FETÖ operasyonu nedeniyle gözaltında bulunan eski Genel Müdür Sadettin Korkut'un tasarrufu ile daha önceden görevden el çektirildim." 

Darbe girişimi sonrası Aliağa'da başlatılan soruşturma kapsamında, 2 Ağustos Salı günü, Aliağa'da PETKİM yerleşkesi içindeki bazı adreslere operasyon düzenlenmiş, İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, haklarında yakalama kararı bulunan 19 kişiyi gözaltına almıştı. 

Daha önce de, PETKİM eski Genel Müdürü Sadettin Korkut 28 Temmuz'da istifa ettiğini duyurmuştu. Bir gün sonra, İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Korkut'u gözaltına almıştı. 

İzmir'de darbe girişimi soruşturması kapsamında Genel Müdür Sadettin Korkut'un gözaltına alındığı PETKİM Petrokimya Holding'e hafta başında yapılan operasyonda da 3'ü yabancı uyruklu 19 şirket yöneticisi ve çalışanı gözaltına alınmıştı. Şirketin üst düzey yöneticilerinin de aralarında olduğu 11 kişinin de arandığı belirtilmişti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim için mücadele şart!

SONRAKİ HABER

Türkiye'ye tatile gelen NASA çalışanı tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...