06 Ağustos 2016 09:36

Af Örgütü 'darbeciler için para topladı' iddiasını yalanladı

Darbe girişiminden sorumlu olanlar için para topladıkları iddia edilen Uluslararası Af Örgütü, bu tür iddiaları 'mantıksız' olarak değerlendirdi.

Paylaş

Uluslararası Af Örgütü, 15 Temmuz darbe girişiminden sorumlu olanlar için para topladıkları yönündeki iddialara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Bu tür iddiaları, "mantıksız" olarak niteleyen örgüt, kendilerinin ilk günden itibaren, darbe girişiminin arkasındakilerin uyguladığı korkunç şiddeti kınadığını ve etkin bir şekilde, Türkiye hükümetini darbe girişiminden sorumlu olanları adalet önüne çıkarması çağrısı yaptıklarını ifade etti. 

'İHLALLERE İLİŞKİN ENDİŞE VERİCİ KANITLAR TOPLADIK'

Af Örgütü'nün Türkiye'deki yetkilileri hukukun üstünlüğüne ve gözaltındakilerin haklarına saygı duymaya çağırdığı açıklamada, "Bu süre zarfında Uluslararası Af Örgütü Türkiye'deki ciddi insan hakları ihlallerini gözlemlemiş ve ihlaller hakkında endişe verici kanıtlar toplamıştır. Bulgular avukatlar, doktorlar, yakınlar ve gözaltı merkezinde işkenceye tanık olan bir kişiyle gerçekleştirilen görüşmelere dayanmaktadır" ifadeleri kullanıldı. Af Örgütü'nün bağımsız olduğunun vurgulandığı açıklamada, "İnsan hakları alanındaki araştırmalarımız için ne bir devletten ne de siyasi partiden para almaya çalışır, ne de bu tür bağışları kabul ederiz" denildi. 

'KAMPANYALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ'

Bazı ülkelerdeki şubeleri tarafından gönderilen söz konusu "kaynak geliştirme mektubunun" Af Örgütü'nün Türkiye'deki insan hakları ihlallerinin belgelenmesi ve yaygınlaştırmasına yönelik çalışmaları için kamuoyuna yönelik bir kaynak geliştirme çağrısı olduğunu vurgulanan açıklamada, "Uluslararası Af Örgütü, isnat edilen suçtan bağımsız olarak bütün ülkeler ve koşullarda işkenceye karşı kampanya çalışmalarına devam edecektir" denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Varlığı bir dert, yokluğu yara: Kaş

SONRAKİ HABER

Sınırların Ötesinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...