05 Ağustos 2016 17:02

DBP ve HDP heyeti Nusaybin’i ziyaret etti

 Aralarında DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, belediye eşbaşkanları ve HDP'li vekillerin de bulunduğu heyet, Nusaybin’i ziyaret etti. 

Paylaş

DBP ve HDP’den oluşan kalabalık bir heyet sıkıyönetim uygulamalarının ardından harabeye çevrilen Nusaybin’i ziyaret etti. Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak, HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, HDP Milletvekilleri Ali Atalan ve Gülser Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu kalabalık heyet, ilçe girişindeki kontrol noktasında yaklaşık bir saat bekletildi. Bir saatin ardından ilçeye geçebilen heyet, DBP ilçe binasını ziyaret ettikten sonra esnaf ziyaretinde bulundu.

Daha sonra Nusaybin Belediyesi’ne geçen heyet, burada toplantı düzenledi. Kentte yaşanan sorunların tartışıldığı toplantıda, Nusaybin’i yeniden inşa çalışmaları tartışıldı.

'EL ELE VEREREK ATLATACAĞIZ'

Toplantıda konuşan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Kürdistan’daki devlet saldırılarının Kürt halkının özgürlüğüne yönelik olduğunu belirterek, "Burada sadece kentlerimiz yerle bir edilmiyor. Bu kentler şahsında kimliğimize bir saldırı yapılıyor. Nisêbîn bu saldırılar karşısında müthiş bir direniş gösterdi ve büyük bedeller verdi. Bütün şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Bu direnişle birlikte ortaya çıkan yıkımı birlikte saracağımızın sözünü veriyoruz. Bugün Türkiye’de en çok konuşulan darbe konusudur. Ama devlet en büyük darbeyi Kürdistan’da başlatmıştı. Kürt karşıtlığı bir savaş süreci başlattı. Biz bu zor süreci el ele vererek atlatacağımızdan eminiz”dedi.

‘TEK ÇARE 6 MAHALLEDEKİ YASAĞIN KALDIRILMASIDIR’

Nusaybin’de halkın yaşadıklarını anlatan Nusaybin Belediye Eşbaşkanı Sara Kaya da, halkın eşyalarını dahi almadan evden çıktıklarını ve bu nedenle maddi olarak büyük sıkıntılar yaşadığını belirtti. Yasağın devam ettiği 6 mahallede yasağın kaldırılması gerektiğini vurgulayan Kaya, “Sorunların çözümü için tek çare 6 mahalledeki yasağın kaldırılmasıdır. Çünkü halk tel örgülerin arkasından evlerine bakabiliyor. En azından eşyalarını kurtarabilmek adına içeri girmeye çalışıyorlar” diye belirtti. 

Diyarbakır Büyükşehir Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk de Nusaybin için seferberlik ilan edeceklerini aktardı. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

İşçilerden TEDİ mağazalarını boykot çağrısı

SONRAKİ HABER

'Zamanında Cumhurbaşkanı da kandırılmış biz de kandırıldık’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...