05 Ağustos 2016 15:49

Sermaye Ay’a da ayak basacak

Moon Express (Ay Ekspresi) adlı bir şirket, Ay’a ayak basmak için ABD’den izin alan ilk özel şirket oldu.

Paylaş

İnsansız uzay aracıyla 2017’nin sonlarına doğru yapılması planlanan sefer iki hafta sürecek.
Aya indirilecek aracın henüz tamamlanmadığı ancak bavul büyüklüğündeki bu aracı Rocket Lab adlı bir şirketin ürettiği füzenin taşıyacağı belirtiliyor.

Google Lunar X-Prize kapsamındaki uluslararası yarışmada Ay yüzeyine ilişkin çalışmalarından dolayı 30 milyon dolar kazanarak kurulan Moon Express,  Ay’da madencilik fırsatını araştıracak. 

Şirketin kurucularından Naveen Jain, “Dünya’ya pek yakında değerli kaynaklar, metaller ve Ay taşları getirmeyi umuyoruz” diye konuştu.

UZAY MADENCİLİĞİ  

BBC Türkçe’de yer alan habere göre uzmanlar, Ay’da zengin demir, su, karbon, nitrojen, hidrojen, ayrıca “geleceğin yakıtı” olarak adlandırılan helium-3 gazı ile teknoloji ürünlerinde kullanılan nadir toprak elementlerinin bulunduğunu, bunların değerinin “trilyonlarca doları bulabileceğini” söylüyor.

DÜNYANIN 8. KITASI

Uzmanlar, bugüne kadar dünya ile sınırlı tutulan ticari faaliyetlerin dünya dışına çıkmasının özel şirketler endüstrisinde devrim(!) niteliğinde bir olaya imza atacağını belirtiyor. Moon Express CEO’su Bob Richard, Tech Crunch’a Ay yolculuğuna ilişkin yaptığı açıklamada; insanlığın yararını artırmak adına Dünya’nın ekonomik alanını genişletmek isteyen şirketlerinin dünyanın sekizinci kıtası Ay’a gidecek olmasının son derece önemli olduğunu ifade etti.

Şirketin Hindistan doğumlu kurucusu Naveen Jain 37 yıldır ABD’de yaşıyor.  Diğer ortaklar ise Kanadalı uzay girişimcisi Bob Richards ve yatırımcı Barney Pell. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kolombiya'da 2 bin kadın toplu halde bebeklerini emzirdi

SONRAKİ HABER

MHP'nin Manisa'daki 11 ilçe teşkilatında istifa

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...