05 Ağustos 2016 14:43

SHUDER kararı iptal edilsin

Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER) Diyarbakır Şubesi Cemaatle ilişkisi olduğu gerekçesiyle kapatılmasına karşı açıklama yapıldı.

Paylaş

Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER) Diyarbakır Şubesi Cemaatle ilişkisi olduğu gerekçesiyle kapatılmasına karşı SES Diyarbakır Şubesinde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Dernek adına açıklamayı yapan SHUDER Diyarbakır Şube Temsilcisi Serkan Delidere, “Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği kurulduğu günden bugüne tüm darbelere ve darbe girişimlerine karşı olmuştur. 15 Temmuz da yaşanan darbeye karşı tutumuyla da bunu net bir biçimde göstermiştir. OHAL kapsamında alınan tedbirlere ilişkin KHK ile derneğimiz kapatılmıştır” dedi.

Söz konusu kararnamenin 2. maddesinden dolayı Fethullah Gülen cemaatiyle ilişkilendirildiklerini belirten Delidere, “Yapı ve misyonu bakımından demokrasi ve insan haklarını ilke edinmiş derneğimizin Fethullahçı paralel devlet yapılanması olarak adlandırılması şaşkınlık verici ve kabul edilemezdir.  Geçtiğimiz günlerde görevden uzaklaştırılan 83 SES üyesinden 30’u aynı zamanda derneğimizin de üyesidir.

Üyelerimizin uzaklaştırılmasına dair karar iptal edilmiştir. Bu kararın emsal olarak görünmesini ve yapılan yanlıştan derhal dönülmesini istiyoruz” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Yasaklı mahallelerde 20 cenaze açıkta bekletiliyor’

SONRAKİ HABER

Almanya’da sendikacılardan OHAL’e tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...