05 Ağustos 2016 12:59

Tabip Odası temsilcisinin açığa alınmasına ITO’dan tepki

İstanbul Tabip Odası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Dr. Hüseyin Gazi Yaman'ın FETÖ gerekçesiyle açığa alınmasına tepki gösterdi.

Paylaş

İstanbul Tabip Odası İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde 20 yıldır kurum hekimi olan ve aynı zamanda Gezi Parkı Direnişi'nde gönüllü hekimlik yapan üyeleri Dr. Hüseyin Gazi Yaman'ın "FETÖ” gerekçesiyle açığa alınmasını kınama için basın toplantısı düzenledi.

İBB'de 20 yıllık İETT Genel Müdürlüğü Kurum Doktoru ve Tabip Odası temsilcisi Belediye Kurum Hekimi Dr.Yaman geçtiğimiz Cuma günü Fetullah Gülen Cemaati'ne dönük operasyonlar kapsamında açığa alındı. İTO da Cağaloğlu'nda bulunan Şubelerinden yaptıkları açıklamada, Yaman'ın açığa alınmasının kabul edilemez olduğunu belirterek,  İBB Başkanına yolladiklari açık mektupta "Demokratik mücadele yürüten insanları itibarsızlaştırmaya çalışmayın" dedi.

Açıklamaya İTO Başkanı Selçuk Erez,  yönetim kurulu üyesi İncilay Erdoğan, Melahat Ceviz ve açığa alınan Dr. Hüseyin Gazi Yaman katıldı. 

'FETÖ İLE SUÇLANMAM ONUR KIRICIDIR'

Burada konuşan Yaman "yıllarca mücadele ettiğim darbe ve FETÖ ile suçlanmam onur kırıcıdir " dedi. Yaman yıllarca çalıştığı bu kurumda taşeron işçilerden,  bürokratlara kadar hemen herkesin kendisini tanıdığını belirterek " herkes benim devrimci demokrat kimliğimle tanıyor,  devrimci demokrat kimliğimle suçlanmam normaldir ama bu suçlama,  açığa alma normal birsey değildir" diye tepki gösterdi. 

Bu karara itiraz ettiğini dile getiren Yaman kendisine "suçsuz değilsen zaten masum olduğun ortaya çıkar ilerde" dendigini aktardı.  

Yaman İETT'ye verdiği itiraz dilekçesinde bu onur kırıcı suçlamanin araştırılmasıni istediğini ve bu kararı alanların da araştırılmasıni istediğini belirterek " beni açığa alanlar  darbecilikle ilişkisi olabilir " diye konuştu. 

Oda adına açıklama yapan Melahat Ceviz,  "Doğası gereği darbelere karşı olmasi gereken hekimlerin örgütü olarak TTB-İstanbul Tabip Odası'nın darbe karşıtlığı o dönem iktidarda hangi partinin olduğuna ya da kimlerin işine yarayacağına göre değişim göstermez.  15 Temmuz darbe girişimine karşı tutumumuz, 27 Nisan e-muhtırasına,  28 Şubat most-modern darbe girişimine,  12 Eylül Odamızi kapatıp yargılayan faşizmine karşı olduğu gibi net ve kategorik bir tutumdur" dedi. 

'PEKİ MADEN DEMOKRASİ KAZANDI...'

"Öncelikle belirtelim ki, bizler başarılmış darbeler sonrasında mağdur edilmeye alışkınız" diyen Ceviz  "peki madem darbe başarısız oldu, madem demokrasi kazandı,  madem bu ülkenin demokrasi birikimini yok edecek olanlar engellendi, nasıl oluyor da Tabip Odası temsilcisi sanki darbe olmuş gibi görevden uzaklaştırılıyor?  Üstelik mağdur etmek yetmemiş gibi oda temsilcimiz, Dr. Hüseyin Gazi Yaman rencide edilerek,  'FETÖ' darbeci terör örgütü ile iliskilendiriliyor?  Açıkça ortadadır ki;  iktidar ve kurumları OHAL kapsamındaki yetkilerini alabildiğine suistimal etmekte, basına sansür, muhaliflere baskı uygulamaktadır. OHAL başlar başlamaz, KESK üyeleri görevden alınmış,  darbe ile ilgisiz gazeteciler,  avukatlar gözaltına alınmıştır. " diye konuştu. 
Ceviz İBB Başkanı Kadir Topbaş' a seslenerek,  "hainler mezarlığı"nin kurulmasının,  Gezi parkı'na şu dönemde "Topçu Kışlası" yapılmasının dilendirilmesinin,  Belediye tiyatro oyuncularının, KESK Tüm Bel-Sen üyelerinin yani sıra odalarının temsilcisi Dr. Yaman'ın açığa alınmasının demokrasiyle nasıl izahı olabilir diye sordu. 

'SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAGIZ'

" 25 yıllık hekimlik yaşamında, tarikat üyeliği olmaması bir yana her zaman grevli toplu sözleşmeli sendikal hakların ve insan hakları mücadelesinin ve daha fazla özgürlük daha fazla demokrasi talebinin taşıyıcısı olmuş meslektaşımız, Tabip Odası temsilcisi, İETT Genel Müdürlüğü Kurum doktoru Dr. Yaman'ın mağduriyetinin biran önce sonlandırılmasını istiyoruz " diyen Ceviz sürecin takipçisi olacaklarını duyurdu. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Kıbrıs mahkemesi: Koordinasyon Anlaşması anayasaya aykırı

SONRAKİ HABER

Ankara'da Adalet Bakanlığı’nda operasyon: 124 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa