05 Ağustos 2016 11:24

Remziye Bor dosyasında 4 aydır ilerleme yok

Van'da evine baskın yapan özel harekat polisleri tarafından öldürülen 7 aylık hamile Remziye Bor'un dosyasında 4 aydır hiçbir ilerleme kaydedilmedi.

Paylaş

Van'da evine baskın yapan özel harekat polisleri tarafından öldürülen 7 aylık hamile Remziye Bor'un gizlilik kararı verilen dosyasında 4 aydır hiçbir ilerleme kaydedilmedi.

Van'ın İpekyolu ilçesine bağlı Hacıbekir (Xaçort) Mahallesi'nde 19 Nisan'da evine baskın yapan özel harekat polisleri tarafından öldürülen 7 aylık hamile Remziye Bor'un yaşamını yitirmesinin üzerinden 4 ay geçti. Yaşamını yitirmeden bir ay önce kızı Neval sezaryenle alınan Bor'un dosyasındaki gizlilik kararı devam ediyor. Bor'un eşinin ağabeyi Cemil Bor, dosyaya bakan savcının tayinini isteyerek, kentten ayrıldığını söyledi.

Avukatlarının da halen dosyayı göremediğini belirten Bor, "Zaten bu Darbe girişiminden sonra mahkemede çok az savcı kadı bununla beraber dosyadaki kısıtlılık kararı da sürüyor" dedi. Dosyadaki gizlilik kararının bir an önce kaldırılması gerektiğini vurgulayan Bor, suçluların ancak bu şekilde cezalandırılabileceğini belirtti.

Neval'in annesiz 3 ayını doldurduğunu dile getiren amcasının kızı Rengin Bor ise, "Neval dünyaya geldiğinde anne sütü içmediği için hastalıklara karşı çok hassas. Mamayla besleniyor. Neval'i annesiz bırakanlar cezasını çekmeli" diye konuştu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Baluken: Davalar iptal edilsin

SONRAKİ HABER

Komedyen Atalay Demirci gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...