05 Ağustos 2016 11:05

Mimarlar Odası, yandaş medyaya açtığı davaları kazandı

TMMOB Mimarlar Odası, hükümete yakın kimi medya organlarında Mimarlar Odasını hedef alan haberlere ilişkin açtığı tazminat davasını kazandı.

Paylaş

Sağlıksız ve düzensiz kentleşmeye, kamu yararına aykırı imar kararlarına karşı mücadele veren TMMOB Mimarlar Odası, hükümete yakın kimi medya organlarında Mimarlar Odasını hedef alan haberlere ilişkin açtığı tazminat davasını kazandı.

Mimarlar Odası tarafından yapılan açıklamada, “Odamız, geçtiğimiz yıl, başta Akit, Sabah, Star gazeteleri olmak üzere kimi basın yayın organları ile köşe yazarlarının basın etiğine aykırı biçimde günlerce yayımladıkları iftira, yalan, hakaret dolu yazılara sessiz kalmayarak bu yayın organlarına ve yazarlarına karşı yargıya başvuru hakkını kullanmıştı.

Açtığımız davaların bir kısmı sonuçlanmış olup, bunlardan Star Medya ve Muharrem Coşkun hakkındaki tazminat davasında; ‘Mimarlar Odası değil iftira ve yalan odası’, ‘Kaçak odanın haraç tezgahı’, ‘Çete gibi çalışan oda’ gibi ifadelerin kullanıldığı yazılarda; ‘davalıların Odayı toplum önünde küçük düşürerek itibarını zedeleme kastı taşıdığı’ belirtilerek kişilik haklarına saldırının varlığı kabul edilmiş ve tazminata hükmedilmiştir” denildi. Açıklamada, “Kazandığımız tazminatları rant amaçlı ve hukuka aykırı imar kararlarına karşı, demokratik hukuk düzeni içinde sürdürmekte olduğumuz mücadele için değerlendireceğimizi kamuoyumuza saygı ile duyuruyoruz” diye devam edildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cezaevinde intiharda işkence ve cinayet iddiası

SONRAKİ HABER

Baluken: Davalar iptal edilsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...