05 Ağustos 2016 10:03

TÜBİTAK'tan 139 kişi çıkarıldı, 28 kişi istifa etti

Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü, TÜBİTAK'ta 139'u çıkarılma, 28'i istifa olmak üzere 167 kişinin kurumla ilişiğinin kesildiğini söyledi.

Paylaş

Merkez Osmangazi ilçesindeki Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) binasında iş adamlarıyla bir araya gelen Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü, darbe girişimine yönelik operasyonlarla ilgili bilgi verdi. Bakan Özlü, "TÜBİTAK bizim bakanlığımızla ilgili bir kuruluştur. Geçen dönemde burada malum yapının çok ciddi çalışmaları olmuştu. 2011 -2013 yılları arasında TÜBİTAK'a bin 707 kişi almışlar. Yani TÜBİTAK'ın 4500 personel sayısının olduğunu düşünürseniz aşağı yukarı yarısı, 2 yılda alınmış. Şimdi ciddi bir çalışma başlattık. Dün itibari ile TÜBİTAK'tan 139 kişiyi çıkardık. Yine 28 istifa oldu. Çıkarılıp takibe alınacağını düşünen kişiler istifa ettiler. Toplam 167 ayrılma oldu dün itibariyle. Bir de bakanlık olarak olaylar başladıktan sonra 560 çalışanı açığa almıştık. Bunlardan da bizim bakanlığımızdan 63 kişiyi devletten tamamen çıkardık. Yine KOSGEB'ten de 47 kişiyi uzaklaştırdık, devletten tamamen çıkardık" dedi.

İşe alınan bin 707 kişinin hepsinin "FETÖ" ile bağlantılı olup olmadığı sorusuna Bakan Özlü, "Bunların üzerinde çalışıyoruz. Hepsi değil belki ama büyük bir çoğunluğunun öyle olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. 

Bakanlığa bağlı bütün birimlerde inceleme çalışmalarının yapıldığına dikkat çeken Özlü, ilerleyen günlerde açığa almalarla ilgili yeniden bilgilendirme yapılacağını dile getirdi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Şampiyonlar Ligi Play-off turu eşleşmeleri belli oldu

SONRAKİ HABER

UEFA Avrupa Ligi'nde eşleşmeler belli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...