05 Ağustos 2016 09:34

'Oğlumu gözlerimin önünde vurdular'

Dersim’in Hozat ilçesinde askerlerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Mesut İlkbahar'ın babası: Oğlumu gözlerimin önünde vurdular.

Paylaş

Kemal ÖZER 
Dersim

Dersim’in Hozat ilçesine bağlı Dalören köyünde 1 Ağustos’ta Mesut İlkbahar isimli gencin askerlerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitirmesinin ardından failler hâlâ serbest. İHD Dersim Şubesi’nde yapılan basın açıklamasıyla etkili bir soruşturma talep edildi. 

Basın toplantısında konuşan İHD Dersim Şube Başkanı Gürbüz Solmaz, dernek olarak bir heyet oluşturup, Dalören köyüne giderek, yaşamını yitiren gencin ailesi ve görgü tanıklarıyla görüştükleirni söyledi. Olay anını anlatan baba Alişan İlkbahar, “Askerler oğlumu gözlerimin önünde vurdu” dedi. 

Solmaz, olayın en yakın tanığı olan baba Alişan İlkbahar’la yaptıkları görüşmeyi onun ifadeleri olan şu sözlerle aktardı; “Cezaevinden denetimli serbestlik kapsamında şartlı salıverildim. Yaklaşık 3 aydan fazla bir süredir köyümüzün hemen yanındaki jandarma karakoluna imza vermek için gidiyorum. Her seferinde karakola kendime ait aracımla giderim. Karakoldaki askerler aracımı gördüğünde imza kâğıdını nizamiyenin girişine getirirler ve ben içeri girmeden orada imzamı atıp dönerim. Olayın gerçekleştiği gün de yine aynı araçla karakola gitmek için köyden çıktık. Bu kez ben rahatsız olduğum için aracı oğlum kullanıyordu. Sabah saat 8’e 20 dakika vardı, karakola yaklaştık. Aniden karakoldan aracımıza doğru ateş edildi. Aracı durdurduk, oğlum ‘baba ben vuruldum’ dedi ve koltukta geriye doğru düştü. Ben de hemen araçtan inip oğlumu dışarı çıkardım. Karakoldaki askerlere bağırdım ‘yardım edin oğlumu vurdunuz, oğlum yaralı’ dedim. Hiçbiri gelip yardım etmedi. Oğlum kanlar içinde yolda yatıyordu. Çok kan kaybediyordu. Ben de sağa sola koşturdum, yardım etmeleri için yalvardım. Telefonla 112’yi aradım ama yarım saat geçmesine rağmen onlar da gelmedi. Oğlum çok kan kaybediyordu, yattığı yer kıpkırmızı olmuştu. Sonra köyü aradım, kızlarım orada çalışan bir işçinin arabası ile gelip yaralı oğlumu Hozat Devlet Hastanesi’ne götürdü. Oğlumu Hozat Devlet Hastanesi'nden Tunceli Devlet Hastanesi'ne sevk ettiler. Helikopter istendi ama helikopter vermediler. Oğlumu gözlerimin önünde vurdular. Oğlumu gözlerimin önünde vurdular.” 

FAİLLER CESARETLENDİRİLİYOR, KORUNUYOR

Anayasanın 17. maddesinde kişinin yaşam hakkının koruma altına alındığını belirten İHD Dersim Şube Başkanı Gürbüz Solmaz “Yasalara göre vatandaşın can güvenliğini korumakla görevli olarak belirtililerin can  güvenliğini korumadıkları açıktır. Devletin bütün ihlallerin önüne geçmek için çalışmalar yürütmesi gerekirken yeni çıkarılan paketlerle faillerin cesaretlendirilmesi, faillere dokunulmazlık sağlanması, siyasilerin failleri sahiplenmesi  yargı tarafından etkin soruşturma yürütülmemesi bu tarz hak ihlallerin artmasına sebep olmaktadır. Soruşturma ve kovuşturma makamlarının etkin ve adil bir yargılama yaparak sorumluları açığa çıkarmalarını talep ediyoruz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Tarım Orkam-Sen'den açığa almalara tepki

SONRAKİ HABER

Fethullah Gülen'in tazminat talebi, 10 Ekim dosyasına girdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...