05 Ağustos 2016 09:33

Tarım Orkam-Sen'den açığa almalara tepki

KESK'e bağlı Tarım Orkam-Sen, darbe girişiminin ardından 17 üye ve yöneticilerinin asılsız ihbarlarla açığa alınmasına tepki gösterdi.

Paylaş

KESK'e bağlı Tarım Orkam-Sen, darbe girişiminin ardından 17 üye ve yöneticilerinin asılsız ihbarlarla açığa alınmasına tepki gösterdi. İki üyelerinin asılsız ihbar nedeniyle 3 gün gözaltında tutulduğu bilgisini veren Sendika Genel Başkanı Hamit Kurt, ihbarda bulunan kişinin ihbarın asılsız olduğunu itiraf etmesine rağmen üyelerinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıklarını anlattı. Kurt, açığa alma listelerinin usülsüz yöntemle hazırlandığını belirterek, kıyıma izin vermeyeceklerini söyledi.

Sendika genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Kurt, resmi olmayan bilgilere göre 15 Temmuz sonrası Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda 1658 kişinin açığa alındığını belirterek, 17 yönetici ve üyelerinin de bu süreçte açığa alındığını duyurdu.
Darbe girişiminde sorumluluğu bulunanların yargılanması ve hak ettikleri cezalara çarptırılmasını istediklerini söyleyen Kurt, soruşturma ve açığa almaların bir kısmının da adres saptırma olduğunu dile getirdi.

‘ASILSIZ İHBARLA 3 GÜN GÖZALTINDA KALDILAR’  

Kurt, asılsız ihbar ve ithamlar nedeniyle kamu emekçilerinin mağdur edildiğini belirterek, “Ankara Şube Yöneticimiz Kasım Güner Yavuz ve Haymana Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü iş yeri Temsilcimiz Cem Nalbant'ın asılsız bir ihbar üzerine evleri aranarak telefon ve bilgisayarlarına el konulmuş, aramada hiçbir şey bulunamamasına rağmen 3 gün gözaltında tutulmuştur” diye konuştu.

“İhbarı yapan kişi ihbarın asılsız olduğunu bir dilekçe ile Savcılığa bildirmesine rağmen arkadaşlarımız takipsizlik kararı yerine Adli Kontrol Şartıyla serbest bırakılmıştır” diye konuşan Kurt, üye ve yöneticilerinin asılsız ihbarlarla açığa alınmasına tepki gösterdi. 'Birileri panikle kendilerini gizlemeye mi çalışmakta, kendini koruma içgüdüsüyle kurban mı vermek istemektedir?” diye soran Kurt, açığa alma listesini hazırlayanların usulsüz yöntemlere başvurduğunu ve bunlarla mücadele edeceklerini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ABD: Darbenin arkasında olduğumuz iddiası saçmalık

SONRAKİ HABER

'Oğlumu gözlerimin önünde vurdular'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...