10 Mayıs 2012 03:13

28 Şubat'a 11 tutuklama

Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından yürütülen 28 Şubat soruşturmasının 4. dalgasında gözaltına alınan 17 muvazzaf ve emekli askerlerden 2'si savcılık tarafından serbest bırakılırken, 11'i ise mahkeme tarafından tutuklandıAnkara Cumhuriyet Basavcılığıvekilliği tarafından yürütülen 28 Şubat sor

28 Şubat'a 11 tutuklama
Paylaş


Ankara Cumhuriyet Basavcılığıvekilliği tarafından yürütülen 28 Şubat soruşturması kapsamında yapılan 4. dalga sonucunda gözaltına alınan 17 kişiden Emekli işçi Tanju Veli Aydın ve Emekli Tümgeneral Çetin Dizdar savcılıkta serbest bırakıldı. 15 kişi ise tutuklama istemiyle mahkemeye gönderildi. Mahkeme, Tümgeneral Berkay Turgut, Tümgeneral Mehmet Faruk Alpaydın, Korgeneral Tevfik Özkılıç, Tuğgeneral Celalettin Bacanlı, Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım, Tuğgeneral Metin Keşap ile emekli Korgeneral Mustafa Bıyık, emekli Korgeneral Hakkı Kılınç, emekli Tümgeneral Erdal Şenel, emekli Tümgeneral Çetin Dizdar, emekli Tümgeneral Çetin Saner'in tutuklanmasına karar verirken, emekli Kurmay Albay Erkan Yaykır, emekli Albay Ardan Kıratlı, emekli Başçavuş Asım Atak ve emekli Başçavuş Abdullah Hoşgür ise serbest bırakıldı.

Tutuklanan emekli ve muvazzaf askerler gecenin ilerleyen saatlerinde Sincan Cezaevi ve Mamak Cezaevi'ne götürüldü. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Sanatçıya ‘nasıl şarkı söylersin’ davası

SONRAKİ HABER

Hasankeyf'e bir darbe daha!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...