05 Ağustos 2016 05:25

Rio 2016 büyük sorunlarla başlıyor

Yapılacak resmi açılışla bugün başlayacak olan Rio Olimpiyatları'nda altyapı sorunu ve organizasyon eksikliği dikkat çekiyor.

Paylaş

Yapılacak resmi açılışla bugün başlayacak olan Rio Olimpiyatları'nda altyapı sorunu ve organizasyon eksikliği dikkat çekiyor.

Binlerce atletin konaklayacağı Olimpiyat köyünde şikayetler bitmiyor. İlk olarak Barra da Tijuca bölgesinde kurulu olimpiyat köyüne yaklaşık bir hafta önce gelen İsveçli atletler, tıkalı tuvaletler, odaları saran çıplak telefon ve elektrik kablolarıyla karşılaştı. Bir basın açıklamasıyla durumu protesto eden İsveç olimpiyat komitesi tüm atletleriyle birlikte köyü terk ederek yakınlarda bir otele taşındı. Avustralya olimpiyat komitesi de odaların pislik içinde olduğunu ve hala kaba inşaat artıklarının bulunduğunu söyleyerek İsveç'i takip etti.

İTALYANLAR TAMİRCİ TUTTU

Bunun üzerine Olimpiyat köyüne inceleme ekibi gönderen Arjantin de otele yerleşme kararı aldı ancak Brezilyalı komşularının araya girmesiyle sadece yöneticilerin otele geçeceğini duyurdu. İtalya ise köyü terk etmek yerine dışarıdan işçiler getirerek parasını ödeyip odalardaki aksaklıkları giderme yolunu seçti.

ÇİNLİ ATLETLERE GÖRE RİO DE JANEİRO EN KÖTÜ OLİMPİYAT ALTIN MADALYASINI HAK EDİYOR

Olimpiyat köyüne en sert eleştiriler ise Çinli atletlerden geldi. 2008 Pekin Olimpiyatları'ndan alınlarının akıyla çıkan Çinliler, Twitter'da paylaştıkları yorumlarda Londra Olimpiyatları organizasyonunun da kötü olduğunu ancak Rio de Janeiro'nun "altın madalya"yı hak ettiklerini söylediler. Çin resmi haber ajansı Xinhua twitter hesabında atletlerin kaldığı odadaki kırık lavabo fotoğrafını yayınlayarak bazı atletlerin odalarında su ve elektrik olmadığını yazdı.

MİTHAT FABİAN SÖZMEN YAZDI: OLİMPİYAT MEŞALESİ TEHDİT ALTINDA

YELKEN YARIŞLARININ YAPILACAĞI KÖRFEZDE İNSAN DIŞKISI

Rio de Janeiro Olimpiyatları'nda yaşanan sıkıntılar sadece olimpiyat köyüyle sınırlı değil. Yelken yarışlarının yapılacağı Guanabara körfezine şehrin lağım kanalları akıyor. Brezilya basını körfezde yüzen insan dışkılarını haberleri yapıyor. 2015 yılından bu yana sivrisineklerin yol açtığı Zika virüsünün kol gezdiği ülkede sağlık bakanlığı ve Rio de Janeiro belediye başkanı, Guanabara körfezi ile ilgili yeterli tedbirleri almamakla suçlanıyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Darbeyi ihbar eden binbaşı da ihraç edildi

SONRAKİ HABER

Elazığ'da 22 polis gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...