04 Ağustos 2016 20:52

Eski İstanbul Valisi Mutlu tutuklandı

Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da aralarında bulunduğu 12 kişi 'Fethullahçı Terör Örgütü' üyeliği suçlamasıyla tutuklandı.

Paylaş

15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası gözaltına alınan Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da aralarında bulunduğu 12 kişi 'Fethullahçı Terör Örgütü' üyeliği suçlamasıyla tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan şüpheliler, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüpheliler, Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Istanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı tarafından ifadesi alınan şüpheliler tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Mutlu ve 11 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Gezi direnişi sırasında İstanbul valisi olan Hüseyin Avni Mutlu, 9 gün gözaltında tutulmuştu.

Mutlu ifadesinde şunları söyledi: “9-13 Haziran 2013’deki Twitter paylaşımları bana aittir. Gezi eylemlerinin olduğu dönemde İstanbul Valisi olarak görev yapmaktaydım. Atmış olduğum tweet’ler bellidir. Hiçbir soruşturmaya da konu olmamıştır. Bu tweet’lerin bir suç olduğunu kabul etmiyorum.”

Mutlu, “Bana sormuş olduğunuz FETÖ silahlı terör örgütü elebaşısı Fethullah Gülen ile yüz yüze bir görüşmem yoktur. Bir telefon görüşmemiz vardır.” dedi.

Hüseyin Avni Mutlu ile birlikte valiler Yusuf Yavaşcan, Abdülkadir Demir, Fatih Şahin, Necmettin Kallan, Nurullah Çakır, Ahmet Aydın, vali yardımcısı Haluk Nadir, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, Kadıköy Kaymakamı Bilal Kurubal da tutuklandı. Tutuklu Vali İbrahim Özçimen bu soruşturmadan da tutuklandı.

Tutuklanan Mutlu ve diğer şüpheliler saat 04.00 sıralarında iki çevik kuvvet otobüsüyle Silivri Cezaevi'nde getirildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Rio 2016 açılışında bayrağı ırkçı güreşçi taşıyacak

SONRAKİ HABER

Türköne'nin de aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...