04 Ağustos 2016 15:36

Avusturya Başbakanı: Mülteci anlaşması durdurulsun

Avusturya Başbakanı Christian Kern, Avrupa Birliği’nin Türkiye ile yürüttüğü tam üyelik müzakerelerini durdurmasını istedi.

Paylaş

Kern, müzakerelerin “diplomatik bir hayal” olduğunu savundu. DW Türkçenin haberine göre, Kern, televizyonu ORF’te katıldığı bir programda Türkiye ile ilgili açıklamalar yaptı. Türkiye ile yürütülen üyelik müzakerelerinin ‘diplomatik bir hayal’ olduğunu ve durdurulması gerektiğini ileri süren Kern, “Üyeliğin gerçekleşmesi için demokratik standartların yeterli olmayacağını biliyoruz” şeklinde konuştu.

Aynı zamanda Türkiye ekonomisinin de Avrupa ortalamasının gerisinde olduğunu belirten Kern, Türkiye için üyeliğin mümkün görünmediğini vurguladı. AB’nin Türkiye ile iş birliğini üyelikten farklı bir yöntemle düzenlemesini isteyen Kern, “Alternatif bir konsepte ihtiyaç var” şeklinde konuştu.

‘TÜRKİYE AB’SİZ İFLASA SÜRÜKLENİR’

Avusturya Başbakanı Kern, Türkiye’nin AB’ye Türk vatandaşlarına ekim ayından itibaren vize muafiyeti sağlanmaması halinde, mülteci anlaşmasının iptal edileceği yönündeki ültimatomuna ilişkin de sert açıklamalar yapmıştı.

“Türkiye’nin bu tehditlerle bizim gözümüzü korkutmasına kesinlikle izin vermemeliyiz” diyen Kern, AB’nin Türkiye’ye muhtaç durumda olduğunu ancak Türkiye’nin de ekonomik olarak AB’ye ihtiyacı olduğunu savunmuştu. Kern, Türkiye’nin AB olmadan bir iflasa sürükleneceğini ve Türkiye’ye karşıtlık beslemediğini belirtmiş, “Erdoğan ve radikalleri eleştirdiğini; Türklerin önemli bir bölümünün Erdoğan tarafından rehin alındığını” söylemişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Almanya’da DİTİB tartışması

SONRAKİ HABER

Ay’da gömülmenin bedeli 12 bin 500 dolardan başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...