04 Ağustos 2016 15:17

HDP’den Cemaatin yargı kararları için kanun teklifi

HDP, görevden uzaklaştırılan 3 bin savcı ve hakimin geçmişte vermiş olduğu yargı kararlarının iptali için kanun teklifi vermeye hazırlanıyor.

Paylaş

Darbe girişimi ardından Fethullah Gülen Cemaatinin yargı ayağına yapılan operasyon çerçevesinde tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan yaklaşık 3 bin savcı ve hakimin geçmişte vermiş olduğu yargı kararlarının iptali için harekete geçen HDP Meclise kanun teklifi vermeye hazırlanıyor. KCK, Ergenekon ve Balyoz gibi kritik davaların sonuçları kamuoyunda çok tartışılmıştı ve alınan kararlar bugün tartışma konusu oldu.

Konuya ilişkin konuşan HDP Mardin Milletvekili ve aynı zamanda Anayasa Hukukçusu olan Mithat Sancar, konuyu kapsamlı bir şekilde Meclis gündemine taşıyacaklarını belirterek, “Şu anda bu konuda kanun teklifi hazırlıyoruz” bilgisini paylaştı. Sancar, yürütülen operasyonların sadece bugüne ve yarına ilişkin bilgiye dayanarak devleti yeniden düzenleme kapsamında kalmaması gerektiğini belirterek, “Geçmişe etkilerine de geçmişte yarattığı tahribatları da bu yapının bu operasyon kapsamında gözaltına alınanların tutuklananların yarattıkları tahribatların da düzenlemesi gerekiyor” dedi.

Yargıdaki tahribatları düzeltmenin yolunun gözaltına alınan veya tutuklu bulunan hakimlerin baktıkları davaların yeniden görülmesiyle mümkün olacağına işaret eden Sancar, “Ya da o davada görülen hükümlerin iptal edilmesi gerek. İki şey öneriyoruz; Ya o hükümler iptal edilsin -bir kanuni düzenleme yapılır, bu şahısların verdikleri kararlar iptal edilir, ya da eğer bunu kabul etmiyorsa AKP ve diğer o partiler o zaman ikinci seçenek olarak o davalar bitmişse bunların yeniden açılması ve yeniden yargılama yapılması gerekiyor” diye konuştu. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Doç. Dr. Candan Badem serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Almanya’da DİTİB tartışması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...