04 Ağustos 2016 15:05

Gericileşme ile mücadele ederken Cemaatle suçlandılar

Cemaat üyesi oldukları iddiasıyla açığa alınan Eğitim Sen üyesi İzmir Atatürk Lisesi öğretmenleri, yöneticilerin krizi fırsata çevirdiğini belirtti.

Paylaş

Metehan UD
İzmir

Eğitimde dinci gericileşmeyle mücadele ederken, Gülen Cemaati üyesi oldukları iddiasıyla açığa alınan Eğitim Sen üyesi İzmir Atatürk Lisesi öğretmenleri, krizi fırsata çevirmek isteyen yöneticilerin bilimsel ve laik eğitim mücadelelerini ortadan kaldırmak istediğini dile getirdi.  

15 Temmuz darbe girişiminin ardından KESK üyelerine kadar uzanan “cadı avı”nın hedefi olan eğitim emekçileri, kentin en köklü okullarından İzmir Atatürk Lisesinde görevli. Gülen Cemaati suçlamasıyla açığa alınmalarının şaşkınlığını yaşayan eğitim emekçileri bir taraftan öğrencilerine yeniden ulaşabilmek için kamuoyu yaratmaya çalışıyor bir taraftan da hukuki mücadele veriyorlar. Eğitim emekçileri, kaos ortamından faydalanmak isteyen yöneticilerin, Eğitim Sen üyelerinin verdiği mücadelenin bedelini ödetmek istediğini düşünüyor. 

‘CEMAATLERE KARŞI MÜCADELE EDERKEN BASKI GÖRDÜK’

Gazetemize konuşan İzmir Atatürk Lisesi Eğitim Sen İşyeri Temsilcisi Hamdi Çalık, Fethullahçı yapılanmanın memlekette aranacağı adreslerin Eğitim Sen’in yanından geçmeyeceğini vurgulayarak, “Arkadaşlarımızın bu yapıyla uzaktan yakından alakası olmadığı gibi bu arkadaşlarımız eğitimin her türlü cemaat-tarikat ilişkisinin dışında bilimsel, laik çerçevede yürütülmesi konusunda tavır beyan etmiş. Bu tavırlarından dolayı çeşitli zamanlarda baskılara maruz kalmış arkadaşlarımızdır” dedi. 

‘ARKADAŞLARIMIZ TRAVMA YAŞIYOR’

Okuldaki Eğitim Sen üyelerine mağduriyet yaşatıldığını ifade eden Çalık, şöyle devam etti: “Hiç alakası olmadığımız ve hatta eğitimdeki tarikat yapılanmalarına karşı mücadele ettiğimiz gerçeği dururken, bu yapıların faturasının bize kesilmesi rahatsız ediyor. Öte yandan açığa alınan arkadaşlarımız o günden beri travma yaşıyorlar. Belki de arkadaşlarımıza bu suçlamayı yöneltenler kendilerini kamufle etmek için yapıyor da olabilirler, onu daha sonra öğreneceğiz.”

‘DİLEKÇEMİZİ OHAL DİYE KAYDA GEÇMEDİLER’

Sürecin takipçisi olacaklarını da ifade eden Çalık, “Bu mağduriyetlerin giderilmesi için sendikamızla birlikte bir çaba içerisindeyiz. Sendikamız bu konuyu bakanlık düzeyinde ilgili makamlarla paylaşıyor. Ayrıca işyeri temsilciliği olarak, açığa alınan arkadaşlarımızla beraber bu işlemin durdurulması için valiliğe ve il milli eğitim müdürlüğüne dilekçe verdik ancak OHAL kararnameleri gerekçe gösterilerek dilekçenin işleme konulmayacağı ifade edilmiş. Öte yandan kamuoyu yaratma çabamız da olacak bundan sonraki süreçte. Bu uygulamayı hiç bir şekilde kabul etmeyeceğiz ve sorumlularının yargılanması üzerine her ne gerekiyorsa çalışma yürütmeye devam edeceğiz” dedi.  
 

ÖNCEKİ HABER

BES: Mülakat kadrolaşma yolu olarak kullanılıyor

SONRAKİ HABER

'Suriye krizine çözümde Rusya'yı partner olarak görüyoruz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...