04 Ağustos 2016 14:38

Amine öldürüldü kadınlar tehdit edildi

Batman'da abisi tarafından işkenceyle öldürülen 17 yaşındaki Amine'nin yaşadıkları şimdi kadın ve kız çocuklarına tehdit olarak kullanılıyor.

Paylaş

Amine, ailesinin ve çevresinin seslendiği şekilde Kübra, 2 Ağustos günü Batman’ın Huzur Mahallesi’ndeki evlerinde ağabeyi Kasım Demirtaş tarafından vahşice katledildi. 5 saat süren işkence sonrası 17 yaşındaki Amine, vücuduna elektrik verilerek öldürüldü. Katil zanlısı ağabey olaya kaza süsü vermek istedi, ancak durum anlaşılınca suçunu itiraf etti. Kardeşini, ‘başkalarıyla görüştüğü’ için ve telefonunun şifresini vermediği için öldürdüğünü itiraf eden katil zanlısı ile baba M. Demirtaş, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Olayın şokunu üzerinden atlamayan mahalleliler ise o gün yaşananları anlattı. Artık mahalledeki erkeklerin hatta babalarının, “Ayağınızı denk alın, yoksa sonunuz böyle olacak” diye kendilerini tehdit ettiğini belirten kadınlar, cinayeti itiraf eden ağabeyin hak ettiği cezayı almasını istiyor. 

KAZA SÜSÜ VERİLMEK İSTENDİ

Güvenlik gerekçesi ile ismini vermek istemeyen bir komşu,  Amine Demirtaş’ı katleden ağabeyinin evli ve 2 çocuk babası olduğunu belirterek, “Amine kendi halinde bir kızdı. Mahalleli olarak hiçbir ters hareketini görmedik. İşkence yapılırken ağzı kapalı olduğu için kimse çığlıklarını duymamış. Öldürüldükten sonra yengesi tarafından üzerindeki elbiseler değiştirilmiş ve ambulansa haber verilmiş” dedi. 

‘SAATLERCE İŞKENCE GÖRDÜ’

Ağabeyin yaptığı işkencenin bununla da sınırlı olmadığını belirten yurttaş, “Saat 12.00’den 16.00’ya kadar işkence edilmiş. Önce üzerine kaynar su dökmüş, ardından da soğuk su. Ağabeyi Amine’yi öldürmeden önce annesine ve babasına ‘Amine’ye biraz nasihat vereceğim’ demiş” diye anlattı. 

‘OLAY GÜNÜ AĞABEYİ BENİ KOVDU’

Olay günü saat 11.00-12.00 arası evlerine gittiğinde katil zanlısı Demirtaş’ın kendisine hakaret ederek evden kovduğunu söyleyen yurttaş, “O esnada Amine’ye işkence yapmaya başladığını düşünüyorum. Çünkü beni orada görünce tedirginleşti. Fakat ben onun böyle bir vahşet yapacağını tahmin etmemiştim. Amine’nin tek suçu telefon kullanmasıydı” diye belirtti.

Yaşanan bu vahşet nedeniyle mahallede birçok insanın psikolojisinin bozulduğunu belirten yurttaş, “Olayın yaşandığı mahallede bulunan kız çocuklarının babaları, ‘Eğer evde rahat durmazsanız sizin de sonunuz Amine’ninki gibi olacak’ diye tehdit ediyorlar. Benim babam da beni aynı konuda tehdit etti” şeklinde konuştu. (Batman/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Çocuklar için fotoğraf atölyesi

SONRAKİ HABER

YÖK, Gülen'i eleştiren tezi bile veri tabanından kaldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...