04 Ağustos 2016 14:38

Çocuklar için fotoğraf atölyesi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sokağa çıkma yasağının sürdüğü Suriçi’deki çocukların yaşadığı travmayı atlatmaları için fotoğraf atölyesi açtı

Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sokağa çıkma yasağının sürdüğü Suriçi’deki çocukların yaşadığı travmanın etkilerini fotoğraf yoluyla bir nebze olsun azaltmak amacıyla 8 hafta sürecek atölye çalışması başlattı.

Amed Sanat Galerisi Koordinatörü Fotoğrafçı Kibar Suvari, Suriçi’de yaşayan 11-13 yaş arası 10 çocuğun katılımıyla 8 hafta sürecek fotoğraf atölyesi başlattı. Yaratıcı yöntemlerle çocukların fotoğraf alanındaki yeteneklerini keşfederek, empati ve sosyal becerilerini geliştirmek istediklerini kaydeden Suvari, hedeflerinin çocukların sosyal yaşam için gerekli olan empati kabiliyetini geliştirmek ve hayatlarındaki değişik durumlardaki hislerinin anlamını ve kökenini anlamada yardım etmek olduğunu söyledi.

Dengbêjevi ve Dicle Fırat Kültür Merkezinde devam edecek atölye çalışmasında; tanışma oyunları, duygularım-düşüncelerim (kolaj çalışması veya resim), camera obscura yapımı, çöp kutusundan mercek yapımı, çiçek dürbünü, fotoğraf makinesi, oyunculuk çekim teknikleri, kendi fikrini yaratma ve geliştirme, özgün çekim, fotoğraf okuma, projeden sonra neler hissettikleriyle ve gelişimleriyle ilgili mektup yazma başlıklı dersler verilecek. Atölye tamamlandığında katılan çocuklara fotoğraf makinesi hediye edilecek. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen Adıyaman Şubesi: Karanlığa teslim olmayacağız

SONRAKİ HABER

Amine öldürüldü kadınlar tehdit edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...