04 Ağustos 2016 14:35

Eğitim Sen Adıyaman Şubesi: Karanlığa teslim olmayacağız

Eğitim Sen Adıyaman Şubesinin üzerindeki baskılar devam ediyor. Kentte şimdiye kadar 500 sendika üyesine soruşturma açıldı.

Paylaş

Eğitim Sen Adıyaman Şube Eş Başkanı Ayşegül Yücetaş, Kürt illerinde yaşanan çatışmalı süreç ve sokağa çıkma yasaklarına karşı yaptıkları her türlü eylem ve etkinliğin terörize edilmeye çalışıldığını belirterek, 500 arkadaşlarına soruşturma açılırken, 40 arkadaşlarına yönelik ise hem adli hem de idari soruşturma başlatıldığını söyledi. 

Bir arkadaşlarının da sürgün edildiğini kaydeden Yücetaş, “İzzet Karadağ isimli arkadaşımız keyfi bir şekilde tutuklu ve meslekten men edildi. En son benim ve üyemiz Kadın Yaşam Derneği Başkanı Suna Ateş ile ilgili Yüksek Disiplin Kurulu tarafından açılan soruşturma kapsamında savunmamız isteniyor” dedi.

‘OHAL BASKILARI ARTTIRIR’

Her zaman haksızlıkların ve ölümlerin karşısında duracaklarını ve her türlü haksızlığın takipçisi olacaklarının altını çizen Yücetaş, şunları aktardı: “İnsanların ölümlerine yönelik gösterdiğimiz duyarlılıktan geri adım atmayacak, karanlığa teslim olmayacağız. Ülkemizde bir darbe girişimi oldu. Bu darbe girişiminin hükümetin savaş politikalarından bağımsız olmadığını düşünüyoruz. Yürütülen savaş süreci ve çözümsüzlük ülkeyi bu noktaya getirdi. Emek ve demokrasi güçleri olarak, her zaman her türlü darbeye ve darbecilere karşı durduk. Bu günden sonra da durmaya devam edeceğiz.”

İlan edilen OHAL’in Kürt kentlerinde bir yıldır zaten sürdürüldüğüne dikkat çeken Yücetaş, “İnsanlar aylarca sokağa çıkamadı. İnsanların sağlık giderleri, eğitimi, en temel ihtiyaçları olan beslenme ve barınma hakları ihlal edildi. Türkiye genelinde ilan edilen OHAL ile birlikte var olan baskı ve hukuksuzlukların daha da artacağı ve derinleşeceğinden endişeliyiz” dedi.

‘DEMOKRASİDEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ’

OHAL’den öncede üzerlerinde yoğun baskı olduğunu söyleyen Kadın Yaşam Derneği Başkanı Suna Ateş de, OHAL ilanı sonrası baskı ve sindirme politikalarının katbekat artacağını düşündüklerini söyledi. Görevden men talebiyle yüksek disipline verildiklerini aktaran Ateş, “657 sayılı Memurlar Kanunu’na uygun hareket etmediğimiz iddia ediliyor. Yaşanılan süreçte devletin yanında değil de başka tarafların yanında yer aldığımız ve savunduğumuz belirtilmiş” dedi. Ateş, baskılara karşı demokrasiden asla taviz vermeyeceklerini ve yapılan tüm haksızlıklara karşı demokrasiden yana duracaklarını belirtti. (Adıyaman/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Korkunun panzehri: Örgütlülük

SONRAKİ HABER

Çocuklar için fotoğraf atölyesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...