04 Ağustos 2016 14:11

İş yavaşlatma eylemi yapan işçilere OHAL gözaltısı

Elazığ’da bulunan AKSA Elektrik’te çalışan 100’ün üzerinde işçinin, zam talebiyle başlattığı iş yavaşlatma eyleminin 3. gününde OHAL gözaltısı yapıldı

Paylaş

Hamza KIŞ
 Erhan KURUL
Elazığ

Elazığ’da bulunan AKSA Elektrik’te çalışan 100’ün üzerinde işçinin, zam talebiyle başlattığı iş yavaşlatma eylemi 3. gününde engelle karşılaştı. Polis, “OHAL var burada eylem yapamazsınız” diyerek 25 işçiyi gözaltına aldı. 

Evrensel’e konuşan AKSA Elektrik işçileri, 6 yıldır asgari ücretin altında çalıştıklarını belirttiler. Şirket yöneticileriyle konuşan işçiler yetkililerin kendilerine “Ne haliniz varsa görün, elinizden geleni yapın” dediklerini aktardılar. İnsanca yaşayacak bir ücret istediklerini belirten işçiler taleplerinin sonuna kadar arkasında olacaklarını ve bunun için mücadele edeceklerini söyledi. Ayrıca Tes-İş Sendikasına üye olduklarını belirten işçiler sendikanın yanında olmamasından dolayı sendikaya da tepkili.

Konu ile ilgili görüştüğümüz Tes-İş yetkilisi ise sendika başkanının ve yöneticilerinin işçilerin yanına gittiğini ileri sürdü. Bu arada “OHAL uygulanıyor bu nedenle burada eylem yapamazsınız” diyen polis 25 işçiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan işçiler ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Gözaltılarla ilgili konuşan bir işçi, “Kendi çalıştığımız yerin bahçesinde de mi oturamayacağız?” dedi. İşçilere 45 gün sonra zam yapılacağı sözü verilmesi üzerine işçiler eyleme son verdi.

ÖNCEKİ HABER

Kara para aklama yasası tepkilere rağmen Meclisten geçti

SONRAKİ HABER

LSG SKY Chefs'te zam yapılana kadar grev bitmeyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...