04 Ağustos 2016 13:59

Beştaş: TMO, mısır taban fiyatlarını açıklasın

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin mısır taban fiyatlarını açıklamamasına tepki gösterdi.

Paylaş

İlk mısır hasadının yapıldığını, Türkiye mısır ihtiyacının yüzde 20’sinin karşılandığı Adana’daki üreticilerin, elindeki mısırı depolayacak yer sorunu yaşadığını aktaran Beştaş, bu nedenle üreticinin elde ettiği ürünü değerinin altında bir fiyata satma riskiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. Beştaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Hâlihazırda Adanalı tarım üreticileri elde ettikleri narenciye başta olmak üzere diğer tarım ürünlerinde de bu yıl bir hayli sıkıntı yaşamış; ekonomik anlamda büyük güçlükler yaşamıştır. Hal böyle iken Toprak Mahsulleri Ofisi çiftçinin, emekçinin yanında yer almalı, mısır alım müdahale fiyatlarını zamanında açıklayarak çiftçinin emeğinin karşılığını almasını sağlamalıdır. Aksi halde çiftçinin, ürününü maliyetinden düşük fiyatla satmak zorunda kalması ile Adana’da tarımın ve çiftçilerin ciddi sıkıntılar yaşaması kaçınılmaz olur. 

Bu anlamda lisanslı depoculuğun gelişmesi de sağlanmalıdır. Üreticinin bugüne kadar yaşadığı ekonomik zorlukların telafisi de mısır üreticisinin henüz bir zarara uğramadan emeğinin karşılanması mısır taban fiyatlarının açıklanması ile mümkün gözüküyor. Bu anlamda derhal gereği yapılmalı ve TMO mısır taban fiyatlarını açıklamalıdır. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Koç Holdinge vergi cezası

SONRAKİ HABER

Kara para aklama yasası tepkilere rağmen Meclisten geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...