04 Ağustos 2016 13:46

Mülteciler bulaşıcı hastalık yüzünden kamptan atıldı iddiası

Hatay Altınözü'deki Suriyeli mültecilerin kaldığı AFAD Tekel Kampı’nda Suriyeli mültecilerin tedavi edilmeden kamplardan atıldığı iddia edildi.

Paylaş

Hatay’ın Altınözü ilçesinde bulunan Suriyeli mültecilerin kaldığı AFAD Tekel Kampı’nda bulaşıcı hastalıkların kol gezdiği iddia edildi. Kampta geçmişte görev yapan, ismini vermek istemeyen bir doktorun anlatımlarına göre, bulaşıcı hastalıklara yakalanan Suriyeli mülteciler tedavi edilmeden kamplardan atıldı.

Hatay’ın Altınözü ilçesinde bulunan AFAD Tekel Kampı’nda mültecilerin çoğunun verem hastalığına yakalandığı ve hastalanan mültecilerin kamptan atıldığı iddia edildi. Kamu Hastaneler Birliği bünyesinde kampta bir süre görev yapan doktor, hastalık saçan kampın durumuna ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu. Doktorun anlatımlarına göre, salgın hastalıklara yakalanan mülteciler, tedavi edilmek yerine kamptan atılıyor. Atılan mültecinin nereye gittiği ise takip edilmiyor.

KADERLERİNE TERK EDİLİYORLAR

Kamplardaki kötü koşullar nedeniyle salgın hastalıkların yaygın olduğunu belirten doktor, yaptığı sağlık taramalarında özellikle kadın ve çocuklarda ciddi hastalıklar tespit ettiklerini kaydetti. Doktorun verdiği bilgilere göre, durumu çok ağır olan hastalar hastaneye kaldırılırken, diğerleri ise kaderine terk ediliyor. Durumun ciddiyetine dikkat çeken doktor, acil önlem alınması halinde sağlık problemlerinin daha da büyüyeceği uyarısında bulundu.

İddialar üzerine görüştüğümüz SES Şube Eş Başkanı Gülşen Gülmezkancı da, mülteciler arasında daha önce yok olmuş salgın hastalıkların boy gösterdiğini kaydetti. Acilen koruyucu sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi çağrısında bulunan Gülmezkancı, bağışıklama hizmetlerinin tek elde toplanmasını önerdi. Talep ve çağrılarının dikkate alınmadığını söyleyen Gülmezkancı, mültecilerin yerleştiği mahalleler ve kamplar dahil sağlık personelinin sayısının arttırılması gerektiğine dikkat çekti. (Hatay/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İznik'te inşaat kazısında Bizans kalıntıları çıktı

SONRAKİ HABER

Çalışma Bakanlığının harcamaları açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...