04 Ağustos 2016 12:53

Bursa’da 19 KESK üyesi kamu emekçisi açığa alındı

Bursa’da KESK Şubeler Platformu, OHAL'le birlikte başlatılan ve üyelerini hedef alan hukuksuz işlemleri protesto etti.

Paylaş

15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL uygulamasıyla kamu emekçilerine yönelik baskılar artarken, Bursa’da KESK Şubeler Platformu, üyelerine yönelik hukuksuz işlemleri protesto etti.

DARBE HUKUKU DEVREYE SOKULMUŞTUR

KESK toplantı salonunda yapılan basın açıklamasını okuyan Süleyman Ayyılmaz, “KESK olarak her türlü darbelere karşıyız. Bugüne kadar birlikte yürüdükleri yolda çıkar çatışması sonucu ayrı düşen ve düşmanlaşan AKP ve Cemaat, birbirini yok etmeye çalıştıkları bu süreçte halkımıza yine büyük bedeller ödetmişlerdir. Ortaklıkları süresince memleketi birlikte felakete sürüklediler. Cemaat kanlı darbe girişimiyle ülkede karanlık bir rejim kurmak isterken, iktidar ise 3 ay süreyle ilan edilen OHAL ile bunu keyfi uygulamalarla otoriter bir rejime dönüştürmeye çalışmaktadır” dedi.

Ayyılmaz sözlerine şöyle devam etti: “Bugün Türkiye yol ayrımındadır. Ya demokrasiyi ve özgürlükleri genişletecek adımları hızla atacaktır. Ya da darbe girişimi bahanesiyle demokrasinin kırıntılarının dahil ortadan kaldırılacağı otoriter-totaliter rejim daha da güçlendirilecektir. Ne yazık ki ülkede son birkaç hafta içinde yaşananlar darbe girişiminin engellendiğini ancak darbe hukukunun hızla devreye konulduğunu gösteren pek çok emareyi ortaya çıkarmıştır. Açığa alma dalgasının fişleme, gizli tanık ifadesi gibi antidemokratik yöntemlere başvurulduğu görülmektedir. İlimizde de KESK’e bağlı sendika şubelerinden Eğitim Sen’in 5, BES’in 3, Tarım Orkam Sen’in 3, Kültür Sanat Sen’in 1, SES’in 7 üyesi olmak üzere 19 arkadaşımız açığa alınmıştır.”

MÜCADELEMİZİ KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ

 KESK Bursa Şubeler Platformu olarak, dayatılan bu ikileme razı olmayacaklarını söyleyen Ayyılmaz, “Ne darbelere teslim olacağız ne de bu girişime yaslanarak kirli iktidar planlarını hayata geçirmek isteyenlere, tehlikeli çağrılarla ülkeyi daha kaotik bir sürece sürüklemeye çalışanlara izin vermeyeceğiz. Üçüncü bir seçenek mevcuttur. Bu seçenek demokratikleşmenin yolunun açılması, hak ve özgürlüklerin kullanımının teminat altına alınması, içte ve dışta barışın tesis edilmesi için tüm emek ve demokrasi güçleri ile birlikte mücadeleyi büyütmektir. Eşit, özgür, demokratik ve barış içinde bir Türkiye için mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz” dedi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Adliyesi'nde savcılara yeni görevlendirme

SONRAKİ HABER

İLEF'te öğrencilere mezuniyet pankartı soruşturması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...