04 Ağustos 2016 12:06

Kremlin, Erdoğan-Putin görüşmesinin gündemini açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yapacağı görüşmenin gündeminin belli olduğu bildirildi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 9 Ağustos’ta  Rusya’nın St. Petersburg kentinde yapacağı kritik görüşmenin gündeminin belli olduğu bildirildi. Kremlin, buluşmada iki ülke ilişkilerinin yeniden inşasının ve Suriye'deki son durumun ele alınacağını açıkladı.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Putin ve Erdoğan'ın St. Petersburg'da gerçekleştireceği görüşmede iki ülke ilişkilerinin yeniden inşası ve Suriye'deki son durumu ele alacaklarını belirtti.

"Görüşmede nelerin ele alınacağını tahmin etmek kolay” diyen Peskov, “Rus uçağıyla ilgili yaşanan trajediden önce Rusya ve Türkiye'yi ileri partnerlik ilişkileri birleştiriyordu. İki ülke arasında hem ekonomik ve ticari hem de yatırım işbirliğinde çalışmalar ile çok yoğun bir politik diyalog yürütülüyordu" dedi. Peskov, Rus medyasınca yansıtılan açıklamalarında şöyle devam etti:

"Bu nedenle görüşmede elbette, ilişkilerin nasıl, ne hızla ve hangi aşamalarla restore edileceği konusunda ciddi bir görüş alışverişi yapılacak. Bunun dışında ekonomik faaliyetlerle ilgili meseleler de var" ifadelerini kullanan Peskov, "Ayrıca liderlerin, Suriye dahil bölgesel problemler konusunda ayrıntılı bir görüş alışverişi yapacağını da söyleyebiliriz." (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

Kabataş İskelesi 10 Ağustos'ta kapatılacak

SONRAKİ HABER

ODTÜ’deki 'Ne darbe ne dikta' forumuna soruşturma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...