04 Ağustos 2016 11:47

Kabataş İskelesi 10 Ağustos'ta kapatılacak

Tüm tepkilere rağmen Kabataş'ta "Martı" projesini hayata geçirmekte ısrar eden İBB iskelenin 10 Ağustos'ta kapatılacağını duyurdu.

Paylaş

"Kabataş Martı Projesi" adlı transfer merkezi inşaatında, kamuoyu, mimarlar ve mühendislerin tüm itirazlarına rağmen başlamakta ısrar eden İstanbul Büyük Şehir Belediyesi (İBB), Kabataş İskelesi'nin 10 Ağustos'ta kapatılacağını açıkladı. Açıklamada, Kabataş sahilinde deniz, raylı sistem ve karayolu taşımacılığını entegre edecek bir transfer merkezi yapılacağı, trafiğin yer altına alınacağı kaydedildi.

İnşaat nedeniyle Kabataş'taki vapur iskeleleri yaklaşık 2 yıl deniz trafiğine kapatılacağı belirtildi. Buna göre Şehir Hatları A.Ş, Kadıköy-Kabataş, Kabataş-Adalar ve uğramalı Boğaz Hattı seferleri, Kabataş İskelesi yerine Şehir Hatları'nın kullandığı Beşiktaş ve Eminönü iskelelerinden, İDO A.Ş. Kadıköy-Kabataş, Kabataş-Adalar seferleri Kabataş İskelesi yerine İDO'nun kullandığı Beşiktaş ve Yenikapı iskelelerinden, Dentur Avrasya Kooperatifi'ne bağlı işletmecilerin Kabataş-Üsküdar seferleri Kabataş İskelesi yerine Dentur Avrasya'nın kullandığı Beşiktaş İskelesi'nden, BUDO AŞ Kabataş-Bursa seferleri, gerekli izinlerin alınması kaydıyla Eminönü (Katip Çelebi) iskelesinden yapılacak.

Tramvay ve Füniküler sistemleri ise bir süre daha çalışmaya devam edecek. Taksim, Eminönü, Beşiktaş bölgelerine ulaşımın sağlanması için ise ring seferlerinin yapılacağı bildirildi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Kapatılan bölümler, ÖSYM tercih listesinde yer alıyor

SONRAKİ HABER

Kremlin, Erdoğan-Putin görüşmesinin gündemini açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...