04 Ağustos 2016 11:45

Kepenk kapatan Hakkari esnafı tasarıya karşı yürüdü

Hakkari esnafı, kentin il olmaktan çıkarılmasını öngören yasa tasarısına dönük tepkilerini düzenlediklerini yürüyüş ile gösterdi.

Paylaş

Hakkari’nin, Şırnak ile birlikte il olmaktan çıkarılmasına yönelik Meclis'e gönderilen yasa tasarısına karşı tepkilerini bu sabah kepenk açmayarak gösteren Hakkari esnafı, öğleden sonra ise düzenledikleri yürüyüş ile tepkilerini göstermeyi sürdürdü. Kentin merkezinde bulunan Bulvar Caddesi boyunca, "Hakkari il'dir, il kalacak" sloganları atarak yürüyen esnaflar, geldikleri Hükümet Konağı binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı kent sakinlerinden Yüksek Mimar Cemal Erip yaptı.

Kentin yüzlerce yıllık köklü bir tarihe sahip olduğunu ve hem il statüsünün elinden alınması hem de isminin değiştirilmesi konusunun Hakkari halkına saygısızlık olduğunu söyleyen Erip, Meclis'te gurubu bulunan siyasi partilerden yasanın çıkarılmaması konusunda destek istedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmişte sarf ettiği "Biz halka rağmen bir şey yapmadık" şeklindeki sözlerini de hatırlatan Erip, "Madem ki halka rağmen bir şey yapmıyorsunuz, o zaman Hakkarililerin de sesini duyun" dedi. 

Kararın halka hakaret olduğunu dile getiren Erip, kentin isminin "Çölemerik" olarak değiştirilmesine ise "Bu da yetmezmiş gibi ismini de değiştiriyorsunuz. Bu kararın sonunda bu memleket yıkılacak. Binlerce insan göç etmek zorunda kalacak" sözleriyle tepki gösterdi. 

Esnafların yanı sıra KESK Hakkari Şube üyeleri de, şube binasında yaptıkları basın açıklamasıyla tasarıya dönük tepkileri dile getirdi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Roboskîli ailelere ölülerini anma yasağı getirildi

SONRAKİ HABER

Kapatılan bölümler, ÖSYM tercih listesinde yer alıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...