04 Ağustos 2016 10:35

Olimpiyat meşalesi tepki gösterileri eşliğinde taşındı

Rio de Jenairo’ya getirilen olimpiyat meşalesi töreninde yüzlerce kişi olimpiyat oyunlarının yüksek maliyetini protesto etti. 

Paylaş

Olimpiyat meşalesi, üç ay boyunca Brezilya kentlerinde dolaştırılmasının ardından Rio de Jenairo’ya getirildi. Ancak törende yüzlerce kişi olimpiyat oyunlarının yüksek maliyetini protesto etti. 

Kent merkezindeki bir kaç tur boyunca olimpiyat meşalesini Rio Belediye Başkanı Eduardo Pares taşıdı. Ancak meşale kentin kuzeyine doğru götürüldüğünde, olimpiyat oyunlarının yüksek maliyetine kızan yüzlerce kişi protesto gösterisi yaptı. Polis, göstericileri dağıtmak için biber gazı kullandı. Müdahale sırasında çocuklarıyla olimpiyat meşalesini görmeye gelen kalabalık ta etkilendi.

EKONOMİK DURGUNLUK VE SİYASİ KRİZ

Polis, bir grubun meşalenin geçişi için yolu boşaltmayı reddettiğini ve bu kalabalığı dağıtmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Brezilya’daki BBC Muhabiri Wyre Davies, gösterinin yetkililerin en çok çekindiği şeylerden biri olduğunu söyledi. Brezilya’da derin bir ekonomik durgunluk ve siyasi kriz yaşanıyor ve cuma günkü açılış töreni öncesi yeni gösterilerin olması bekleniyor. Organizatörler bir milyondan fazla biletin satılmadığını söylüyor.  Olimpiyatlar cuma günü başlayacak. Olimpiyatlar 17 gün sürecek. 

2020 OLİMPİYATLARINA 5 BRANŞ EKLENDİ

Diğer yandan Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), Tokyo’da düzenlenecek 2020 Olimpiyatlarına, beyzbol-softbol, karate, kayak, sportif tırmanış ve sörf branşlarını ekledi.

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen IOC toplantısında, beyzbol-softbol, karate, kayak, sportif tırmanış ve sörf dallarının 2020 Tokyo Olimpiyatlarında yer alacağı açıklandı. Yeni 5 branş ile 18 etkinlik ve 474 sporcunun daha olimpiyatlara dahil edildiği belirtilirken, beyzbol-softbol hariç diğer dört dalda eşit sayıda kadın ve erkek sporcunun mücadele edeceği ifade edildi. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kapatılan üniversitelerin öğrencileri yeniden tercih yapacak

SONRAKİ HABER

Uyuşturucu çeteleri Sur'da bir kadını öldürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...