04 Ağustos 2016 09:48

Erdoğan: Kılıçdaroğlu'nun da Yenikapı'da olmasını istiyorum 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenikapı'da yapılacak olan mitinge ilişkin: 'Ben aslında sayın Kılıçdaroğlu'nun da orada olmasını istiyorum' dedi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazar günü Yenikapı'da yapılacak olan mitinge ilişkin "Şu ana kadar sayın Bahçeli'nin bu davete icabeti haberini aldık. Sağolsunlar, varolsunlar. Ben aslında sayın Kılıçdaroğlu'nun da orada olmasını istiyorum. Onlar da şu ana için bir heyete ile katılacaklarını açıkladırlar. Öyle zannediyorum ki durumu tekrar gözden geçirir ve onlar da Pazar günü Yenikapı'da olma karını verirler" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Oda ve Borsa Başkanları ile bir araya geldiği İstişare toplantısında konuştu. 15 Temmuz darbe girşimine ilişkin Erdoğan, "Daha noktayı koymuş değiliz bu bir virgüldür. Gevşemek yok kararlı bir şekilde süreci devam ettirmek zorundayız. Virüs her tere sirayet etmiş" dedi.

‘ŞİMDİ DE 14 AĞUSTOS'U BEKLEYİN. BİZ NAMERT DEĞİLİZ. BİZ MERTİZ MERT’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin sözlerini şöyle sürdürdü: "Aklını kullanamayan aynı ihanet ortak olamaz mı? yaşananlardan ders almadıkları gibi hala şunu günü, bugünü bekleyin diye hezeyanları ile kendi taraftarlarına moral vermeye milleti tehdit etmeye çalışıyorlar. Şimdi de 14 Ağustos'u bekleyin. Biz namert değiliz. Biz mertiz mert.

Alçaklık bir karakter meselesidir. Zaman ve mekân sınırı taşımaz. Şahsiyetiniz kirlenmişse, günün 24 saati, yılın 365 günü ihanetinizi dışa vurabilirsiniz. Attıkları her adım onları içinde bulundukları fosseptik çukurunda biraz daha aşağıya çekiyor daha da çekecek. Yedikleri her darbe çirkin yüzünü daha da ifşa edecek. Daha neler çıkacak? Milletimiz onların boyunun ölçüsünü aldı. Ölçtük. Boyları ne kadar belli. Artık ne söyleyip ne tehditler savursalar boş. Önlemlerimizi mutlaka almaya devam edeceğiz. Rabbim 'in ve milletin hükmünden daha büyük bir tedbir yoktur. Birleri diyor ki bu bir inanç meselesi. Taşa, ağaca, hayvana elleri ile yaptığı puta tapan da kendi dünyasında samimi olarak inanıyor öyle mi?"

‘BE DANGALAK, BE ŞARLATAN BU BİR ŞİRK, KÜFÜRDÜR. PENSİLVANYA'YI TANRILAŞTIRIYORSUN’

Erdoğan, "Şimdi çıkıyorlar utanmadan sıkılmadan, güya önünde de bir de kariyeri var, 'O, bize şah damarından daha yakındır' diyor. Pensilvanya'daki için söylüyor. Be dangalak, be şarlatan Allah ayetinde ne diyor, 'Ben size şah damarınızdan daha yakınım' diyor. Bize şah damarımızdan daha yakın olan Allah'tır. Bu bir şirk, küfürdür. Pensilvanya'yı tanrılaştırıyorsun. FETÖ İhanet şebekesini mensupları sadece ve sadece Pensilvanya'daki şarlatana inanıyor. Hayatlarını onun için yakıyorlar. Dünyaları ile birlikte ahiretlerini de yaktıklarının farkında değiller. Bizim inanç anlayışımız ile en küçük bir ortak noktası yok" diye konuştu. 

‘FETÖ'NÜN GÜNAH GALERİSİ’ DİYE BİR KİTABI YAYINLAYIN’

Erdoğan, "Dün söylemeyi unuttum o da şu, sözde kitaplar yazıyormuş artık ne tür intihaller yapıldığını bilemem ama çok intihaller olduğu belli. Diyanet İşleri Başkanımıza da söyledim bunun sözde eserlerini Din İşleri Yüksek Kurulu'na verin de A'dan, Z'ye bir incelesinler, inceltsinler. Kitaplarda dinimizi ile bağdaşmayan ifadeler var. "FETÖ'nün günah galerisi" diye bir kitabı siz yayınlayın. Bütün gerçekler ortaya serilsin. Bunun en ideali Din İşleri Yüksek Kurulu'nun bunu yapmasıdır" dedi.

İş adamlarına da seslenen Erdoğan, "İş adamlarından özel bir ricam var içinizde veya çevrenizde bu gafletten uyanamayan varsa onları derhal adalete teslim edin. Bu, yakınınız da olabilir. Süreç içerisinde ne yazık ki kardeşi, oğlu var savunuyor" dedi.

'BU ÜLKE VE BU MİLLET NEDEN BU KADAR ÇOK SALDIRIYA MARUZ KALIYOR?' 

Erdoğan, "Aslında biz millet ve ülke olarak aslında darbelerle darbe girişimleriyle terör eylemleriyle ihanetlerle ilk defa karşılaşmıyoruz. 63 yıllık cumhuriyet tarihimizde dahi, pek çok terör örgütünün saldırılarına maruz kaldık. Siyasi, ekonomik, sosyal, kültürel, diplomatik ihanet girişimlerini saymıyorum bile. Bu ülke ve bu millet neden bu kadar çok saldırıya maruz kalıyor? Her toplumun kendilerine göre sıkıntı ve sancıları var. Biz onların tamamının yaşadığı sıkıntıyı tek başımıza göğüslemek zorunda kalıyoruz. Türkiye'nin diğer ülkelerden farkı her şeyi eş zamanlı yaşıyor olması. Bunca tehdide aynı anda maruz kalıp hedeflerine yürümeye devam edecek başka ülke var mıdır, onu bilmiyorum. Fethullahçı darbe girişimini püskürttük. Çağrımıza uyan milletimizle birlikte yaptık. Bu millet alnı öpülesi bir millettir. Millet arkamızdan yürüdü. Bizim milletimiz tankın altına yattı, F-16'lardan kaçmadı, mermilere göğsünü siper etti" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz'un bu milleti bayraksız, vatansız, devletsiz bırakma girişimi olduğunu belirten Erdoğan, "Uzun yıllardır hep altını çiziyorum bu coğrafyayı vatanımız olarak belirlediğimiz günden beri mücadele içerisindeyiz. Bu mücadeleyi bırakırsak vatansız ve milletsiz kalırız. 15 Temmuz bu milleti bayraksız, vatansız, devletsiz bırakma girişimidir. Bunların ne bayrak ne devlet ne vatan diye bir derdi yoktur" dedi.

'AMERİKA'YI DA ELE GEÇİRECEKLER. ÖYLE DİYORLAR' 

FETÖ'ya ilişkin Erdoğan, "Onlar kendini dünya vatandaşı sayıyorlar. Örgütlendikleri 160 ülkenin tamamını da güya vatan kabul ediyorlar. Eninde sonunda oraları da ele geçireceklerini söyleyecek kadar bu konuda öz güven sergilemeye çalışıyorlar. Amerika'yı da ele geçirecekler. Öyle diyorlar. Ve bunu da oraya yerleşmek suretiyle, 'işte bak oradan bu işi yönetiyoruz', hava bu. Bu bakımdan sadece itikadi olarak değil, milli olarak da sapkın bir örgütle karşı karşıyayız. Milletimiz, 15 Temmuz'da sadece bu terör örgütüne değil aynı zamanda benzer niyetlere sahip, benzer yöntemlere başvurmak isteyen herkese mesajını açık ve net bir şekilde vermiştir. Ne demiştir milletimiz; 'bizim bu ülkeden başka vatanımız yoktur ve bu ülkemizi de bu sapıklara bırakmayacağız' demiştir. 'Bu ülkeden başka gidecek yerimiz yok' demiştir" diye konuştu.

'CEMAATLERE HAKARET OLUR, BUNLAR TAM ANLAMIYLA BİR TERÖR ÖRGÜTÜ'


Erdoğan, FETÖ'ya ilişkin eleştirilerine şöyle devam etti: "Bu takıma birileri cemaat diyor, bunların cemaatle alakası yok. FETÖ bu ülkede ne yazık ki aileleri birbirinden ayırdı. Cemaatlere hakaret olur, bunlar tam anlamıyla bir terör örgütü. Bunları ben haşhaşi diye andım. Bunlar Hasan Sebbah'ın izinden gidenler, orayı takip edenler. Onların da zeki iyi yetişmiş kadroları var, bunların da var.

'ALLAH'I İSTİSMAR EDEREK, MİLLETİ 'HİMMET' DİYEREK SOYDULAR SOĞANA ÇEVİRDİLER' 

Erdoğan, "Bunlar Allah'ı istismar ederek milleti aldattılar, ilmi istismar ederek milleti aldattılar ve milleti 'himmet' diyerek soydular soğana çevirdiler. Şimdi her şey meydana çıkıyor, daha çok şeyler çıkacak. Daha noktayı koymuş değiliz, bu bir virgüldür, daha devam ediyoruz. Rehavet yok, gevşemek yok, kararlı bir şekilde bu süreci devam ettirmek durumundayız. Bu virüs her yere sirayet etmiş" dedi.

'HATA YAPMIŞIZ OLAYA SAMİMİYETLE BAKTIK. NE YAZIK Kİ KARŞIMIZDAKİLERDEN GÖRMEDİK' 

Erdoğan, "Meydanı hiçbir terör örgütüne bırakmayacağız. Şu anda yakalananlar, buz dağının görünen yüzü. Diğerleriyle ilgili çalışmalar sürüyor. Şüphesiz bu örgütün bir de iş dünyası ayağı var. En güçlü oldukları yer belki de orası. Çünkü kuraldır, finansı olmayan hiçbir proje başarıya ulaşamaz. Acırsanız acınacak hale gelirsiniz. Rabbimden af diliyorum, milletimden özür diliyorum dedim dün. Burada hata yapmışız. Olaya samimiyetle baktık. Ama ne yazık ki karşımızdakilerden bunu görmedik" ifadelerini kullandı.

'ELİ KANLI ÖRGÜTÜN İŞ DÜNYASINDAKİ TÜM BAĞLANTILARINI TAMAMEN KESMEKTE KARARLIYIZ' 

Erdoğan, "Bu eli kanlı örgütün iş dünyası içindeki tüm bağlantılarını, tüm düzenini, tüm akarlarını tamamen kesmekte kararlıyız. Bu eli kanlı örgütün iş dünyasındaki tüm bağlantılarını tamamen kesmekte kararlıyız. Kimsenin gözünün yaşına bakacak durumumuz yok" dedi.

Erdoğan, "FETÖ'ye aktarılan her kuruş, bu millete sıkılmak üzere namluya sürülmüş bir mermidir. Millete kurşun sıkanı nasıl affetmiyorsak o kurşunu finanse edeni de affetmeyeceğiz" dedi.

'O PENSİLVANYA'DAKİ ÜST AKIL DEĞİL HA O KADAR KAFASI ÇALIŞMAZ. ÜST AKIL BAŞKA' 

Erdoğan, "Bu yapının her okulu, her dersanesi, her evi birer terör yuvası, her şirketi, her derneği, her vakfı birer terör organizasyonudur. Bu hain yapıyla ve mensuplarıyla ilgili olarak hala 'ama, fakat' diye başlayan cümleler kurmayı sürdürenler, benim indimde gönlü onlarla birlikte olanlardır. Bu adamlar katildir, bu adamlar riyakardır, bu adamlar sinsidir, bu adamlar hırsızdır, gaspçıdır, bu adamlar maşadır. O Pensilvanya'daki üst akıl değil ha o kadar kafası çalışmaz. Üst akıl başka, ne demek istediğimi herhalde anlıyorsunuz. Bu adamlar fâsıktır" dedi.

'14 AĞUSTOS'U BEKLEYİN DİYORLAR. BİZ ŞU ANDA SEFERDEYİZ' 

Erdoğan, "Yaşadıklarından ders almayıp hala şu günü bu günü bekleyin diyorlar. Şimdi 14 Ağustos'u bekleyin diyorlar. Biz namert değiliz, mertiz. Attıkları her adım onları daha da aşağıya çekiyor. Yedikleri darbe onları daha ifşa edecek. Biz seferle emirolunduk, zaferle değil. Zafer Allah'ındır. Biz şu anda seferdeyiz. Alçaklık bir karakter meselesidir. Yedikleri her darbe onları daha da ifşa edecek. Milletimiz onların boylarının ölçüsünü aldı. Ölçtük, boyları ne kadar belli. Şairin dediği gibi 'Kaderin üstünde kader', onlar için hükmünü verdi. Artık ne yapsalar, ne söyleseler boş. Biz önlemlerimizi almaya mutlaka devam edeceğiz" diye konuştu.

15 Temmuz darbe girişiminin ekonomiyi çok fazla etkilemediğini vurgulayan Erdoğan, "Ekonomimiz çok sınırlı dalgalanma dışında yoluna devam ediyor. Batı başka şeyler bekliyordu, zil takıp oynayacaklardı ha. Zilleri ellerinde kaldı, oturdukları yerde kaldılar" dedi.

'MERKEZ BANKASI'NDA HEDEF 165 MİLYAR DOLAR'


Merkez Bankası'nda hedefin 65 milyar dolar olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Yeni yatırımlar konusunda müjdeler bekliyoruz. Bir ekonomik başarının sahipleri olarak sizlere güveniyorum. Ekonomik göstergelerde hiçbir sıkıntı yok. Darbe girişimine rağmen uluslararası finansmanda hiçbir sıkıntı yok. Beklenenin çok üzerine talep geliyor. Döviz rezervimiz azalmak şöyle dursun, 125 milyar doların üzerine çıktı. Bu rakam yetmez, hedefimiz 165 milyar dolara Merkez Bankamızın ulaşması. Milletimiz döviz almak için değil, döviz satmak için bankalara hücum etti" açıklamasında bulundu.


'HAYAT NORMALİN ÜSTÜNDE NORMAL OLUMLU İSTİKAMETTE ANORMAL'

OHAL sürecine ilişkin Erdoğan, "Eskiden OHAL ilan edildiğinde marketler boşalırdı. Şimdi millet sabahlara kadar meydanlarda hayat normalin üstünde normal. Olumlu istikamette anormal" dedi.

'LÜTFEN ŞU FAİZ ORANLARINI YILLIK 9'A DOĞRU ÇEKİVERSİNLER' 

Bankalara faiz indirimi çağrısında bulunan Erdoğan, "Konut alımlarında devlet ve özel sektör bankaları lütfen şu faiz oranlarını yıllık 9'a doğru çekiversinler. Kaybetmezsiniz yahu. Asıl bu dönemdir asılolan. Yıllık faiz oranlarının 10'un altında, oranları aşağıya çekip sürümden kazanmalarını isteriz. Çünkü hangi banka kendi öz sermayesiyle çalışıyor, hepsi milletin parasıyla çalışıyor. Sürümden kazan. Dünyaya bak, Japonya eksi faiz, Avrupa 1-2. Bizde komisyonları koyduğunda 15'lere, 16'lara giriyor. Olmaz yahu olmaz, bu zulümdür. Dün Emlak Konuta sordum, 'şu anda yoğun bir konut satışımız var' dedi. Demek ki biraz düşürünce konut satışları patladı. Bu ne yapacak, inşaat sektörünü tetikleyecek. İnşaat sektörünün hedefinde önemli sektörler var. Ortalama 300 sektörü ilgilendiriyor. Hepsinde bir hareketlenme olacak. Bu ülkenin kaynakları sadece ve sadece milletimizin hizmetinde olacaktır" diye konuştu.

'FRANSA'DA BASİT BİR TERÖR OLAYI OLDU' 

OHAL sürecine ilişkin Erdoğan, "OHAL'i neden ilan ettik, birileri karşı çıkıyor. Fransa'da basit bir terör olayı oldu. Önce 3 ay olağanüstü hal ilan ettiler, sonra bir 3 ay daha sonra 6 ay daha uzatıldı. Biz 3 aylık OHAL ilan ettik diye rahatsız oldular. Biz devleti yeniden yapılandırmaya mecburuz. 14 yıllık Başbakan ve Cumhurbaşkanlığım döneminde edindiğim ciddi tecrübeler, deneyimler ve çalışmalar var. Bu aksamaların giderilmesi gerekir" dedi.

'ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİYLE İLGİLİ ASGARİ MÜŞTEREKLERDE BİRLEŞMEMİZ LAZIM' 

Yeni anayasa çalışmalarına ilişkin Erdoğan, "Sizden de hep şikayet gelirdi. Diyelim ki bir işçiden memnun değilsin… Bir insan eğer çalıştığı kuruma ihanet içerisindeyse, faydalı değilse bu insanı sırtımızda taşımaya mecbur muyuz? İhbar, kıdem tazminatını verirsin, başının çaresine bak dersin. Tekme tokat kapının önüne koyalım demiyorum. Devletin malı deniz, yemeyen domuz. Girdin mi içeri ölene kadar kal orada, böyle bir şey olmaz. Tüm sekterlerden bunları arındırma zamanı. Bu yasal düzenleme anayasa değişikliği gerektiriyor. Anayasa değişikliğiyle ilgili asgari müştereklerde birleşmemiz lazım. Devletin yeniden yapılanması şart. TSK'nın yeniden yapılanması lazım. Süratle atılması gereken adımlar var. Dünyayı incelettim, bunlar üzerinde çalışmalar yaptırdım. Başarılı uygulamaları gördük. Hatalar olursa zaman içerisinde giderilir. 50'li yılların yasalarıyla bu ülkeyi yönetemeyiz. Darbe yasalarıyla bu ülkeyi yönetemeyiz. Yapacağımız bu yasa değişiklikleriyle devleti daha güçlü hale getirecek omurgayı kuralım. Bu konuda Sayın Başbakan'ın yaptığı ziyaretlerle ilk sinyaller olumlu. Bu görüşmelerden şu anda her parti vereceği elemanları ile güzel bir çalışma olur. Yeni anayasa meselesi ayrı mesele… " ifadelerini kullandı.(DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Can Dündar'a saldırı davası görüldü

SONRAKİ HABER

DİSK: Her türlü darbenin karşısında duruyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...