04 Ağustos 2016 07:19

Bağışlar zorunlu, dekontlar ‘fiş’ gibi

15 Temmuz darbe girişiminde yaşamını yitirenler ve yaralılar için bağış kampanyasını Düzce Valiliği tüm kamu çalışanlarına zorunlu hale getirdi.

Paylaş

Birkan BULUT 
Ankara

15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşamını yitirenlerin aileleri ve yaralılar için Başbakanlık Genelgesi’yle başlatılan dayanışma kampanyası, Düzce Valiliği tarafından tüm kamu çalışanları için zorunlu tutuldu. Çalışanlar için görevlerine göre asgari bağış miktarları belirleyen Valilik, bağış yapanların listesi ve dekontlarının Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nde toplanmasını istedi. Zorunlu tutulan bağışlar için dekont listesi hazırlanması “fişleme” endişesi yarattı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise dekontları toplama görevini Din Öğretimi Şubesi’ne verdi. 

Başbakan Binali Yıldırım'ın imzası ile 25 Temmuz günü Resmi Gazete'de yayınlanan, 15 Temmuz gecesi yaşamını yitirenlerin aileleri ve gazilere yönelik “Dayanışma Kampanyası”na genelge kamu kurumlarına gönderildi. Ancak Düzce Valiliği kampanyaya katılımı zorunlu tutarak personel için asgari bağış miktarları belirledi. 28 Temmuz günü Düzce Vali Yardımcısı Vekili Mehmet Özer imzasıyla gönderilen Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü yazısında “15 Temmuz 2016 silahlı darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşların aileleri ile yaralanarak gazi olanlara yönelik Dayanışma Kampanyası”na bağış yapılması için banka hesapları paylaşıldı. Kurum ve kuruluşlarda çalışan müdürlerin 20 TL, memurların 15 TL, işçilerin ise 10 TL şeklinde asgari bağış miktarları belirlenirken, kampanyaya destek olan personel listesi ve dekontlarının da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde toplanması istendi. Yazı kamu kurum ve kuruluşları, il ve ilçe belediye başkanlıklığı ve kaymakamlıklara gönderildi. 

DEKONTLAR DİN ÖĞRETİMİ ŞUBESİ’NE

Yazının iletilmesinin ertesi günü Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara gönderilen yazıda ise Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne gönderilecek personel listesi ve dekont nüshalarını toplama görevi Din Öğretim Şubesi’ne verildi. Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit tarafından gönderilen yazıda “İlçenizde/okulunuzda/kurumunuzda/bölümünüzde (memur/öğretmen vb.) tüm personele gerekli duyurunun yapılmasını, kampanyaya destek sağlayan listesi ile dekontların bir nüshasının müdürlüğümüz Din Öğretim Şubesi'ne gönderilmesini rica ederim” denildi. 
 

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı kabul edecek

SONRAKİ HABER

HDP’ye medya ambargosu  

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...