03 Ağustos 2016 18:32

Antalya'da Demokrasi Nöbeti tutulan alanda patlama: 2 yaralı

Darbe girişimi sonrasında Antalya'da günlerdir halkın 'Demokrasi Nöbeti' için toplandığı Cumhuriyet Meydanı'ndaki patlamada 2 kişi yaralandı.

Paylaş

15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'in çağrısı ile Antalyalıların her akşam toplandığı Cumhuriyet Meydanı'nda patlama oldu.

Patlama sesi kentin birçok yerinden duyulurken olay yerine çok sayıda itfaiye, ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. 

Patlamada yaralılar olduğu bildirilirken, olay yerinde Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, AKP Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ve çok sayıda kişi toplanmaya başladı.

Patlama nedeniyle çevredeki binaların camları patlarken olay yeri güvenlik çemberine alındı.

Sebebi bilinmeyen patlamada, 32 yaşındaki Ahmet Özgür ile 51 yaşındaki Ümmü Batu hafif yaralandı. Yaralılar, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde tedaviye alındı. 

Olayla ilgili açıklama yapan Vali Münir Karaloğlu, patlamanın sebebinin bilinmediğini söyledi. Olay yeri ekiplerinin de gerekli incelemeleri yaptığını aktaran Vali Karaloğlu, korkuya neden olan patlamanın seyyar satıcının tüpünden kaynaklandığı yönündeki söylentiler üzerine “Tüp de olabilir, her şey olabilir. Sebebi bilinmeyen patlama demek daha doğru” dedi. 

Yaşanan kısa süreli kargaşanın ardından meydana gelenler, demokrasi nöbetini sürdürdü.

EMNİYET MÜDÜRÜ TONBUL: BASİT BİR DÜZENEK VAR

Antalya İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, patlamanın meydana geldiği yerde incelemelerde bulundu. Gazetecilere açıklama yapan Tonbul, olayı basit bir patlama olarak değerlendirdi. 2 kişinin hafif yaralandığını kaydeden Tonbul, “Allah’a şükür kimsede ciddi bir şey yok. Basit bir düzenek gibi görünüyor. Arkadaşlarımız incelemelerini sürdürüyor. El yapımı gibi görünüyor. Ancak önemli bir şey yok. Hayat normal bir şekilde devam ediyor” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de 2 ayrı noktada orman yangını

SONRAKİ HABER

Rio’da dikkatle izlenecek Türkiyeli 10 sporcu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...