03 Ağustos 2016 14:24

Eğitim Sen, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’la görüştü

Eğitim Sen  MYK Üyeleri, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile 15 Temmuz soruşturmaları ve 2010 KPSS’nin iptal edilmesi konularıyla ilgili görüştü.

Paylaş

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca başkanlığındaki heyet, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile görüştü. Görüşmede, Milli Eğitim Bakanı Yılmaz’a 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası açığa alınan Eğitim Sen üyelerine ilişkin bir dosya sunuldu. Üyelerinin ve darbe girişimiyle ilişkisi olmayan eğitimcilerin açığa alınma durumlarının bir an önce son bulması talep edilen görüşmede, cemaate karşı mücadele etmiş, bu konuda bedeller ödemiş bir örgüt olan Eğitim Sen ve üyelerinin “FETÖ” suçlamasıyla kamuoyuna yansıtılmasından duyulan rahatsızlık dile getirildi. 

‘HAKSIZ SORUŞTURMALAR SON BULSUN’

10 Ekim katliamını protesto eylemleri ve 29 Aralık grevinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturmaların da gündeme geldiği görüşmede, 15 Temmuz öncesinde çeşitli gerekçelerle Eğitim Sen üyelerine açılan soruşturmaların cezasızlıkla sonlandırılması istendi. Ayrıca sendikal faaliyetler nedeniyle açığa alınmış Eğitim Sen üye ve yöneticilerinin bir an önce görevlerine dönmesi talep edildi. 

‘SÖZLEŞMELİ DEĞİL, KADROLU ATAMA YAPIN’

Görüşmede, sözleşmeli öğretmen uygulamasının doğru olmadığını, bunun yerine kadrolu çalışmanın esas olması gerektiğini belirten Eğitim Sen heyeti, öğretmenlerin atandıkları illerde daha fazla görev yapması için de çeşitli teşvikler verilmesi gibi uygulamaların tercih edilmesini önerdi. 
2010 KPSS’nin bazı bölümlerinin mahkeme tarafından iptal edilmesiyle büyük bir mağduriyet doğacağı uyarısında bulunan heyet, emeği ve hakkıyla yıllarca çalışarak bu sınavı geçmiş öğretmelerin bu hakkının elinden alınmasının doğru olmadığını, ancak kopyayla ilişkisi olanların da titizlikle tespit edilerek cezalandırılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, yurtdışına çıkışlar konusundaki sınırlamaya ilişkin eleştiriler de Bakan Yılmaz’a iletildi. 

BAKAN YILMAZ: EMEĞİYLE SINAVI KAZANANLAR RAHAT OLSUN

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise 15 Temmuz sonrası açığa almalarla ilgili bir an önce soruşturmaların başlatılacağını, doğrudan suçlu olmayanların görevlerine döndürüleceğini belirterek, açığa alınan Eğitim Sen’in üyelerine ait dosyanın titizlikle inceleneceğini ifade etti. Yılmaz, yurtdışına çıkışlarda sadece 15 Temmuz sonrası devam eden soruşturmalarla bağlantısı olanlara izin verilmemesi gerektiğini, diğer çalışanlar için sorunun çözüleceğini söyledi. İsmet Yılmaz, sözleşmeli öğretmenlik konusunda ise Eğitim Sen ile aynı düşünmediğini söyledi. 
Ayrıca Yılmaz, 2010 KPSS’nin iptal edilmesiyle ilgili hiç kimsenin mağdur edilmeyeceğini, emeğiyle sınavı kazananların rahat olması gerektiğini dile getirdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AKSA Elektrik'te eylem yapan 25 işçi gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Üniversite tercih süresi, yarın geceye kadar uzatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa