03 Ağustos 2016 14:10

AKSA Elektrik'te eylem yapan 25 işçi gözaltına alındı

6 yıldır asgari ücretin altında çalışan AKSA Elektrik işçilerinin eylemi 3. gününe girerken 25 işçi, 'İşyeri işgal edilmiş' gerekçesiyle göz altındı.

Paylaş

Hamza KIŞ
Erhan KURUL
Elazığ

Elazığ’da AKSA Elektirik’e bağlı 100’ün üzerinde işçinin başlattığı iş yavaşlatma eylemi 3. gününde. İşçiler, iki sözleşme dönemi boyunca düşük ücret artışları olduğunu söyledi.

Evrensel’e konuşan AKSA Elektrik işçileri, 6 yıldır asgari ücretin altında çalıştıklarını belirttiler. Şirket yöneticileriyle konuşan işçiler yetkililerin kendilerine “Ne haliniz varsa görün, elinizden geleni yapın” dediklerini aktardılar.
İnsanca yaşayacak bir ücret istediklerini belirten işçiler taleplerinin sonuna kadar arkasında olacaklarını ve bunun için mücadele edeceklerini söyledi. Ayrıca Tes-İş Sendikası'na üye olduklarını belirten işçiler sendikanın yanında olmamasından dolayı sendikaya da tepkili.
Konu ile ilgili görüştüğümüz Tes-İş Sendikası'ndaki yetkili, sendika başkanının ve yöneticilerinin işçilerin yanına gittiklerini ifade etti. 

25 İŞÇİ GÖZALTINA ALINDI

İşçilere, "OHAL uygulanıyor bu nedenle burda eylem yapamazsınız" diyen polis, 25 işçiyi göz altına aldı. Gözaltına alınan işçilerin ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılacakları söylendi. Gözaltılarla ilgili konuşan bir işçi, "Kendi çalıştığımız yerin bahçesinde de mi oturamayacağız?" dedi. AKSA bahçesinden çıkarılan işçiler, bekleyişlerini PTT Meydanı'nda sürdürüyor. 

ÖNCEKİ HABER

FETÖ ile ilişkiniz olmadığını ispatlayın

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’la görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...