03 Ağustos 2016 13:15

'Ateist' Akademisyen Candan Badem, 'FETÖ'den gözaltında

'Ateist ve Marksistim, benden nasıl Fethullahçı çıkaracaklar merak ediyorum' diyen Akademisyen Candan Badem gözaltına alındı. 

Paylaş

15 Temmuz'daki darbe girişimiyle ilişkilendirilerek açığa alınan ve “Ateist ve Marksistim, benden nasıl Fethullahçı çıkaracaklar merak ediyorum” diyen Akademisyen Candan Badem, gözaltına alındı.

Tunceli Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Candan Badem, önceki gün darbe girişimi soruşturması kapsamında açığa alınmıştı. Savcılık kararıyla Doç. Dr. Candan Badem'in üniversitedeki odasında polis tarafından arama yapıldı. Badem'in odasında, Fethullah Gülen'in 'Asrın getirdiği tereddütler 4' kitabı bulundu. Evinde yapılan aramada da bilgisayarına el konulan Doç. Dr. Candan gözaltına alındı.

'Ateist ve Marksistim, benden nasıl Fethullahçı çıkaracaklar' diyen Akademisyen Candan Badem gözaltına alındı.

Doç. Dr. Candan Badem'in avukatı Hüseyin Aygün, "Müvekkilim Doç. Dr. Candan Badem bir akademisyendir ve Gülen cemaatine karşı düşünceleri ile bilinir. Marksist kimliği herkes tarafından bilinen bir öğretim üyesidir. Cemaatin iç yüzünü daha iyi bilmek ve Fethullah Gülen'i kendi düşünceleri üzerinde eleştirmek için kitabını alarak okumuştur. Bu kitabı Fethullah Gülen"in düşüncelerini eleştirmek için almıştır. Darbe tankla topla jetle yapılır. Kitap ile darbe ilk defa Türkiye'de AKP'ye karşı yapılıyor" dedi.

Badem için sosyal medyada, #CandanBademSerbestBırakılsın hashtag'iyle destek kampanyası başlatıldı.

Candan Badem, Barış İçin Akademisyenler metninin de imzacıları arasında yer alıyordu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cihatçılar ‘kimyasal kullandı’ iddiası

SONRAKİ HABER

Sevginin kanatlandırdığı bir kadının hikayesi 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa