03 Ağustos 2016 13:15

Cihatçılar ‘kimyasal kullandı’ iddiası

Suriye’nin Halep kentinde cihatçıların kimyasal saldırı düzenlediği iddia edildi.

Paylaş

Suriye’nin Halep kentinde cihatçıların kimyasal saldırı düzenlediği iddia edildi. Cihatçıların düzenlediği saldırıda 5 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Sputnik’e konuşan bir yerel milis, “Teröristler, asfeksiye (Nefes alamayarak boğulma) sebep olan ve sinir sistemine zarar veren gazla dolu silahlar kullandı. 5 kişi boğularak öldü” dedi. 

ABD sözcüsü konuyla ilgili bir açıklama yaptı: “Raporları biz de gördük. Bunların güvenilirliğini teyid edecek durumda değilim. Fakat elbette, bölgedeki ortaklarımızla en iyi şekilde bunu incelemeye çalışıyoruz. Kesinlikle, eğer doğru ise; öyle olduğunu söylemiyorum, fakat eğer iddialar doğruysa bu olağanüstü ciddi bir durum olurdu.”

SURİYE ORDUSU İLERLİYOR

Öte yandan Suriye ordusu, Halep’in büyük birçoğu el Nusra’nın denetiminde olan bölgelerini geri almak için karşı atağa geçti. Ordu, geçen hafta düzenlenen bir operasyonla, dört yıldır Nusra Cephesinin denetiminde olan Bani Zeyd mahallesini yeniden ele geçirdi. Halep’in kuzeyindeki mahallelerden biri olan Bani Zeyd’de, el Nusra’nın elinde olduğu dönemde çok sayıda sivil yaşamını yitirmişti.

HALEP’TE BÜYÜK YIKIM

Cihatçıların, hükümet güçlerinin kuşatmasını yarmaya çalıştığı Suriye’nin Halep kentinde şiddetli çatışmalar devam ediyor. Son dönemdeki çatışmalarda Halep’in büyük kısmı yerle bir oldu. Hafta sonu boyunca cihatçı güçler kentin doğusundaki kuşatmayı yarıp, yine cihatçıların denetimindeki batı bölgeleriyle bağlantı kurmaya çalıştı. Hükümet güçlerinin geçen ay bölgeyi çevrelemesinden bu yana 250 bin dolayında sivil kuşatma altında yaşıyor. Cihatçı güçlerin bir komutanı Reuters’a yaptığı açıklamada “Şu Ramuseh bölgesine hakim bir noktadayız. Ama Rus jetlerinin bombardımanı yoğunlaştı. Bu nedenle çabuk hareket edemiyoruz” dedi. Halep bir zamanlar Suriye’nin ticari başkentiydi ve zengin bir mimari ve kültürel hazineye sahipti. Beş yıldan uzun süredir devam eden savaş yüzünden kentin büyük kısmı yıkıldı. (DIŞ HABERLER)


 

ÖNCEKİ HABER

CHP’den ekonomi yönetiminin demokratikleştirilmesi paketi

SONRAKİ HABER

'Ateist' Akademisyen Candan Badem, 'FETÖ'den gözaltında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...