03 Ağustos 2016 12:59

Ahmet Davutoğlu'yu ölümle tehdit eden kişi serbest bırakıldı

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'yu, bugün katıldığı cenaze töreninde ölümle tehdit eden Erhan Yiğit, serbest bırakıldı.

Paylaş

Eski Başbakan ve AKP Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu'nun bugün katıldığı bir cenaze namazı sırasında yanına yaklaşan bir kişi tarafından ölümle tehdit edildiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Mimar Turgut Cansever'in eşi Nilüfer Cansever'in cenaze namazına katılmak için saat 13:15'de Fatih Camii'ne giden Davutoğlu, onu selamlayarak yanına yaklaşan, hatta elini sıkan bir kişi tarafından ölümle tehdit edildi.

Davutoğlu'ya yönelik, "Şimdi sen beni öldür yoksa ben seni öldüreceğim" şeklinde sözler sarf eden kişi, koruma polislerinin müdahalesiyle etkisiz hale getirildi. Davutoğlu'nun yakın koruma ekibi tarafından yakalanarak emniyet yetkililerine teslim edilen şüpheli, polis merkezine götürüldü.

YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI KONULARAK SERBEST BIRAKILDI

Ahmet Davutoğlu'yu ölümle tehdit ettiği iddiasıyla mahkemeye sevk edilen Erhan Yiğit, her hafta karakola imza vermesi şartı ve yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

Fatih'te bulunan Şehit Tevfik Fikret Erciyas Polis Merkezi'ne bağlı polis memurları tarafından akşam saatlerinde adliyeye getirilen Erhan Yiğit, nöbetçi savcılıkça sorgulandı. Sorgusunda, Davutoğlu'yu tehdit etmediğini, başka bir şey söylediğini iddia eden Erhan Yiğit adli kontol talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'nce ifadesi alınan Yiğit, her hafta ikametine en yakın polis merkezine imza vermesi şartı ve yurtdışı yasağı konularak serbest bırakıldı. Ancak hakkında başka suçlardan dosyası olduğu tespit edilen Yiğit'in akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edileceği belirtildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de miting günü: Darbeye ve OHAL’e karşı demokrasi için

SONRAKİ HABER

Bilgen: HDP’nin dışlanması bölücü bir yaklaşımdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...