03 Ağustos 2016 12:15

OHAL’e rağmen direniş devam ediyor

Avcılar Belediyesinde işten atılan işçilerin direnişi OHAL’e rağmen devam ediyor.

Paylaş

Avcılar Belediyesinde Tomurcuk isimli taşeron şirket bünyesinde çalışırken Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan işçilerin direnişi OHAL’e rağmen devam ediyor. Belediye-İş 2 No’lu Şube Başkanı Erol Özdemir, “Bu hukuksuzluğun giderilmesini istiyoruz. Kazanana kadar direnişimizi devam ettireceğiz” dedi.

Avcılar Belediyesi karşısına tüm engelleme girişimlerine karşın kurdukları çadırda direnen işçiler, direnişlerinde 94. güne girdi. Bu süre içerisinde geçim sıkıntısı çektiklerini belirten işçiler, “Kredi kartları patladı, kiralar sıkışmaya başladı” dedi. Belediye yönetiminin “Mahkemeyi kazanıp gelin” dediğini aktaran işçiler, şöyle devam etti: “Açtığımız davaların ilk duruşması görüldü. İkinci duruşma 11 Ekim’de görülecek. Ama OHAL nedeniyle görevden almalar yaşanıyor. Ne olur bilmiyoruz.”

Belediye-İş 2 No’lu Şube Başkanı Erol Özdemir de OHAL sürecinin direnişi etkilediğini söyledi. Buna rağmen direnişlerini sürdürdüklerini belirten Özdemir, “Cumartesi Avcılar halkını bilgilendiren bir bildiri dağıttık. Çeşitli eylemler yapıyoruz” dedi. Ekonomik sıkıntıları aşmak için de çalışmalar yürüttüklerini belirten Özdemir, “Her gün yemek ihtiyacından temel asgari ihtiyaçlara kadar, bunları karşılamak kolay olmuyor. Kampanya düzenledik. Dayanışma kalemleri bastırdık. Ama inandığımız bir şey var kazanana kadar devam edeceğiz. Sınıf dostlarının da katkısıyla buranın kazanmaması için bir neden yok” dedi.

Belediyeyle bayram öncesi resmi bir görüşme yaptıklarını dile getiren Özdemir, görüşmeden bir sonuç çıkmadığını söyledi. Belediyenin OHAL dönemini de fırsata çevirdiğini söyleyen Özdemir, “Daha ilk gün, OHAL yasallaşmadan zabıta müdahalesiyle çadırı kaldırmak istediler. Müdahale geri püskürtüldü. Karalama kampanyaları, yıpratma kampanyaları devam ediyor” dedi. Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü: “İşçiler, ekonomik talepleri için sendikalı oldular ve bundan dolayı işten atılıyorlar. Bu kanunsuzluğun, hukuksuzluğun giderilmesini istiyoruz. Kazanana kadar da devam ettireceğiz.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

7 ayda iş cinayetlerinde ölen işçi sayısı bini aştı

SONRAKİ HABER

Erdoğan'a hakaretten tutuklanan Mehmet Yurtman tahliye oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...