03 Ağustos 2016 11:24

Ekoroma işçilerine destek ziyaretleri sürüyor

DİSK, KESK, TMMOB ve Adana Tabip Odası 12 gündür direnişte olan Ekoroma işçilerini ziyaret etti. 

Paylaş

Ekoroma Esentepe şubesindeki direniş çadırında işçilerle sohbet eden kurum temsilcileri işçilerin haklı mücadelesinin yanında olduklarını dile getirdi.

Kurumlar adına konuşan KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ahmet Karagöz, insan hak ve özgürlüklerinin uzun zamandır gasbedildiği bir dönemi yaşanırken, üzerine darbe girişimi ve OHAL uygulamalarıyla çalışanların, emekçilerin, ekmek ve iş talep edenlerin taleplerinin tümüyle yok sayıldığı bir dönemden geçildiğini ifade etti. 

İŞÇİLERİN TALEPLERİNİ GÜNDEME GETİRECEĞİZ

Direnen Ekoroma işçilerinin mücadelesini destekleyeceklerini belirten Karagöz, OHAL uygulamaları nedeniyle işçi ve emekçilerin hak arama mücadelesinin medyanın, siyasi iktidar ve diğer burjuva partilerinin, gündeminde olmadığını belirterek işçilerin taleplerini gündeme getirmek için ellerinden geleni yapacakların dile getirdi.  Ekoroma işçilerinin ücretleri ve tazminatları ile ilgili hâlâ yetkililerin açıklama yapmamasının hukukun işlemediğine kanıt niteliğinde olduğuna vurgu yapan Karagöz, işçi ve emekçileri bu duruma düşürenleri kınadıklarını belirtti.

İŞÇİLERİN BİR KISMININ İŞ ÇIKIŞI YAPILDI

İşçilerin bir kısmı iş çıkışlarının yapıldığını öğrendi. Bunlardan Elem Büyükördek, işveren tarafından 29 Temmuz’da iş çıkışının verildiğini İŞKUR sitesinden öğrenmiş. İşveren tarafından kendisine gönderilen bir belge olmadığını ifade eden Büyükördek, paraları olmadığı için hukuki süreci başlatamadıklarını söyledi. Büyükördek “Birilerinin sesimizi duymasını istiyoruz” dedi. İşçiler sohbet esnasında daha önce başvurdukları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Adana Bölge Müdürlüğü’nün göndereceğini söyledikleri müfettişlerin gelmediğini, işyeri kapanınca, devletin alacağını aldığını, işçilerin ise mağdur edildiğini dile getirdi. (Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Gökçek’e ‘FETÖ’ye kaç okul tahsis edildi’ sorusu

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanı’na hakaretten tutuklanan Koç tahliye edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...