03 Ağustos 2016 11:19

Gökçek’e ‘FETÖ’ye kaç okul tahsis edildi’ sorusu

ŞPO Ankara Şube Başkanı Emre Sevim, Gökçek'e “Plan notları üzerinde FETÖ'nün kaç okul, yurt, sosyal tesis ihtiyacı karşılandı?” diye sordu.

Paylaş

Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Emre Sevim, Bülent Arınç’la “parsel parsel” polemiğini yeniden başlatan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in belediyenin imar planlarında yer alan plan notları üzerinden cemaate okul ve yurt sağlamış olabileceğini iddia etti. Sevim, Belediye Başkanı Gökçek'e “Plan notları üzerinde FETÖ'nün kaç okul, yurt, sosyal tesis ihtiyacı karşılandı?” diye sordu.

Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Emre Sevim konuyla ilgili oda binasında düzenlediği basın toplantısında, plan notlarında yer alan ifadelerin kritik olduğuna dikkat çekti. Sevim, “Arazinin mülkiyet sahibi daha fazla inşaat alanı istiyorsa, 'sen şu kadar daha fazla inşaat alanı istiyorsan, şu kadar okul yapacaksın' deniyor. Bu işlem  'taahhütlü' plan notlarıyla yapılıyor. Kuşkusuz okul gibi yapılması önemlidir. Ancak kamu yararına planlamanın da eşlik etmesi gerekir. Bu notla kamu yararından çok kişisel yarar öne alınıyor” dedi.

Sevim, okul yapma karşılığında inşaat alanında artış sağlayanların, okula giden masrafının çok daha üstünde kar elde etiğini belirterek, Gökçek'in bu yolu istediği kişilere bedavaya okul açma aracı olarak kullandığını iddia etti. Sevim, Gökçek'e “Plan notlarında yer alan taahhütler kapsamında kaç tane okul, yurt, sosyal tesis yapıldı ve bunların kaçı kamuya ve özel kişiye ait” diye sordu. Ayrıca Sevim, Gökçek'in “parsel parsel” iddialarına da yanıt vermesi gerektiğini belirterek, “Plan notları üzerinde FETÖ'nün okul, yurt, sosyal tesis ihtiyacı karşılandı mı?” sorusunun kamuoyuna açıklanmasını istedi.

PLAN NOTU NEDİR?

Yapı şartının temel ve net kaynağı plan notudur. Plan notlarında o ada parsele özgü imar şartları mevcuttur. Bu imar şartları doğrultusunda yapılaşma mümkündür. Plan notlarında yükseklik sınırı ve oturum metrekaresi, çekme mesafeleri detayları mevcuttur. Gökçek'in Gülen cemaatine okul tesisi için kullandığı iddia edilen plan notu örneği ise şöyle: “... Tarafından; Yurt Binası ve spor salonu komplekslerinden oluşan 64 derslik okul, 24 derslikli ve 6 atölyeli meslek lisesi ve 1 adet ticaret lisesi anahtar teslimi yapılarak, iskan izni alınmadan .... alanında yapılacak yapılara yapı kullama izni verilmeyecektir.” (AnkaraEVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Barış Vakfı: Demokratik siyaset zemini geliştirilmeli

SONRAKİ HABER

Ekoroma işçilerine destek ziyaretleri sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa