03 Ağustos 2016 11:15

Barış Vakfı: Demokratik siyaset zemini geliştirilmeli

Barış Vakfı, 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye’yi kritik bir eşiğe taşıdığını belirterek ‘Demokratik siyaset zemini geliştirilmeli’ dedi.

Paylaş

Barış Vakfı, 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye’yi kritik bir eşiğe taşıdığını belirterek, “Darbe girişimi sonrasında yaşanan kimi olaylar ve OHAL yasasına dayanılarak çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerin bazı hükümleri toplumda ciddi kaygı ve endişeye yol açtı.  

Devletin reorganizasyonu, temel insan hakları ve özgürlükler temelinde, anayasa, yasa ve uluslararası anlaşmalar çerçevesinde, demokratik bir perspektif ile yürütülmesi, bu endişeleri gidermekle kalmayacak aynı zamanda başta Kürt sorunu olmak üzere bir dizi sorunun çözümünü kolaylaştıracaktır” dedi. 

HDP’YE KARŞI TUTUM GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Barış Vakfı Yönetim Kurulu adına Başkan Ayşe Soysal imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, “Bu süreçte, demokratik siyasetin güçlendirilmesinin bir zaruret olduğu bir kez daha görüldü. Darbe girişimine karşı gösterilen toplumsal duyarlılığının yarattığı sinerji, TBMM çalışmasına yansıtılmalıdır. Partiler arası ilişkilerde normalleşme güçlendirerek sürdürülmelidir. Meclis çalışmalarında partiler arasında ayrım yapılmamalıdır. Bu çerçevede, HDP’ye karşı dışlayıcı tutum gözden geçirilmelidir” denildi. Ülkenin kritik eşikte bulunduğu bir dönemde çatışma ve askeri operasyonların toplumsal kaygıyı büyüttüğü belirtilen açıklamada, “Son günlerde silahlı eylemlerin artması toplumda derin endişe yaratıyor.  Bu eylemlere son verilmeli. Barış Vakfı, başta Kürt sorununun demokratik siyasal çözümü olmak üzere demokratikleşme zemini geliştirmeye ve yaşananları toplumsal barış için fırsata dönüştürmeye çağırıyor” ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

BTS’den grevci işçilere destek

SONRAKİ HABER

Gökçek’e ‘FETÖ’ye kaç okul tahsis edildi’ sorusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...