03 Ağustos 2016 10:13

Eğitim Sen: ‘Faturası masum insanlara kesilmesin’

Eğitim Sen, Ankara 1. İdare Mahkemesi’nin 2010 KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavlarını iptal edilmesiyle ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Paylaş

Eğitim Sen, Ankara 1. İdare Mahkemesi’nin 2010 KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavlarını iptal etmesinin on binlerce masum insanın cezalandırılması anlamına geldiği belirterek, “Skandalın faturası masum insanlara değil kopyacı şebekeye kesilmelidir” çağrısı yaptı. 

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, skandalın açığa çıkmasının ardından hükümetin yaptığı tek şeyin dönemin ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan’ı günah keçisi ilan etmek ve ÖSYM’nin teşkilat yapısını değiştirerek kadrolaşmaya hız vermek olduğu hatırlatıldı.

Ardından 2011 yılında Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) şifre skandalının ardından  emeğine ve geleceğine sahip çıkmak isteyen liselilerin sokaklarda polis şiddetine maruz kaldığı belirtilen açıklamada, hükümetin bu skandallar karşısında hiçbir siyasi sorumluluk almadığı ifade edildi. 

‘PARDON’ MU DİYECEKSİNİZ?

Açıklamada, “8 Nisan 2011 tarihinde Balıkesir’de ‘kopyacılar ve şifreciler bulunsun’ diyen, aralarında üyelerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin bulunduğu 45 kişiye 1 yıl 3’er ay hapis cezası verilmiş ve 5 yıl süreyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmıştı. Türkiye’nin dört yanında liseliler ve üyelerimiz sokak ortasında polis şiddetine maruz kalmıştı. Şimdi dönüp bu insanlara ‘Pardon!’ mu diyeceksiniz?” ifadeleri yer aldı. 

Açıklamada, suçsuz olan insanların emeğinin heba edilmemesi ve işlerinden olmalarının önüne geçilmesi gerektiği belirtildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Ben de maalesef bu örgüte yardımcı oldum

SONRAKİ HABER

HDP'li Sancar, Ankara Üniversitesi'ndeki baskıları sordu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa