03 Ağustos 2016 08:46

Almanya ve Yunanistan'dan sığınmacılar için B planı talebi

Yunan ve Alman siyasiler “B planı” oluşturulması gerektiğini dile getirdiler. 

Paylaş

 Türkiye’nin vize serbestisi konusunda Ekim ayına kadar gelişme olmazsa geri kabul anlaşmasının askıya alınacağı yönündeki açıklaması, sığınmacılar konusunda politika değişikliği isteklerini gündeme getirdi. Yunan ve Alman siyasiler “B planı” oluşturulması gerektiğini dile getirdiler. 

‘AB ALTERNATİF PLAN HAZIRLAMALI’

Alman Bild gazetesine konuşan Yunanistan Azınlıklar Bakanı Yiannis Mouzalas, Avrupa Birliği’nin alternatif bir plan hazırlaması gerektiğini söyledi. Türkiye’nin sınırlarını yeniden açma ihtimaline karşı AB’nin önlem alması gerektiini kaydeden Mouzalas, “Bizler endişeliyiz. Kesinlikle bir B planına ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

‘YENİDEN DÜŞÜNMELİYİZ’

Geri kabul anlaşmasının bugüne kadar olduğu gibi uygulanamayacağı görüşünü dile getiren Alman Hükümetinin İnsan Hakları Sorumlusu Bärbel Kofler, Redaktionsnetzwerks Deutschland’a (RND) yaptığı açıklamada, Türkiye’nin 3 milyon Suriyeli mültecinin barınmasına yönelik adımlar atmasına rağmen, geri kabul anlaşmasındaki bir çok hususun tam olarak işlemediğini savundu.

“Türkiye'deki mevcut gelişmeler ışığında, biz yeniden düşünmek zorundayız” diyen Kofler, AB ile Türkiye arasında imzalanan geri kabul anlaşmasının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Agfan, İran ve Iraklıların sığınmacı başvurularının Türkiye’de hukuk devleti ilkelerine göre işleme konulmadığını savunan Kofler, Almanya ve AB’nin bunu görmezden gelemeyeceğini dile getirdi. Anlaşmanın taraflardan hukuk devleti çerçevesinde hareket edilmesini beklediğini belirten Kofler, bunun şu aşamada Türkiye’de olmadığını da öne sürdü. (DHA)


 

ÖNCEKİ HABER

Almanya ve Yunanistan'dan sığınmacılar için B planı talebi

SONRAKİ HABER

Dubai Havalimanı’na acil iniş yapan uçak alev aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...