03 Ağustos 2016 08:29

Maliye ‘Okul Parası İçin Maliye Devrede’ haberini yalanladı

Maliye Bakanlığı, kapatılan özel okullara kayıt için para yatıran velilere ücretlerin iadesine ilişkin bir çalışma yapılmadığını duyurdu.

Paylaş

Maliye Bakanlığı, “Okul Parası İçin Maliye Devrede” başlığıyla yayımlanan habere yanlış algıya sebebiyet vereceği gerekçesiyle açıklama getirdi. Haberde, Maliye Bakanlığı tarafından, “Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatlı olduğu belirtilen ve bu nedenle kapatılan özel okullara kayıt için para yatıran velilere ödeme yapılmasına” ilişkin bazı alternatifler üzerinde durulduğu, ancak henüz bir karar verilmediği ifade edildi. Maliye Bakanlığı ise “667 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname” çerçevesinde kapatılan okullara ait taşınmazların ve diğer varlıkların Hazine’ye devredildiğini ve söz konusu varlıklara ilişkin diğer işlemlerin devam ettiğini bildirdi.

Bakanlık, söz konusu haberde yer aldığı şekliyle, Maliye Bakanlığı tarafından velilerin ödediği kayıt ücretlerinin iadesine ilişkin yapılmakta olan bir çalışma olmadığını vurguladı. (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

Menbic'de 1 İngiliz 1 Slovenyalı YPG'li çatışmalarda öldü

SONRAKİ HABER

Almanya ve Yunanistan'dan sığınmacılar için B planı talebi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...