03 Ağustos 2016 07:51

Evrensel: Arkadaşımıza yönelik saldırının takipçisi olacağız

Evrensel gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat yaptığı açıklama ile gazetenin sekreteri Hazal Ölmez'in uğradığı saldırıya tepki gösterdi.

Paylaş

Evrensel gazetesinde sekreter olarak çalışan Hazal Ölmez’in önceki gün iş çıkışı eve gittiği sırada sokak ortasında 2 çarşaflı kadın ve 1 şalvarlı erkek tarafından saldırıya uğrayıp darbedilmesine Evrensel gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat açıklama yaparak tepki gösterdi. Polat, “Sevgili çalışma arkadaşımız Hazal Ölmez’e yönelik bu saldırıyı gerçekleştirmiş ve ‘4 kişi daha mimledik’ diyerek yeni saldırıların da planı içinde olduklarını ifade etmiş olanların bir an önce cezalandırılmasını istiyoruz. Konunun takipçisi olacağız” dedi.

Polat’ın açıklaması şöyle:

“Gazetemizin Sekreteri, çalışma arkadaşımız Hazal Ölmez, evine dönerken bir grup tarafından “Neden açık giyindin, darbecisin, Fethullahçısın” denilerek darbedildi.

Önceki akşam (Pazartesi) 18.00 sıralarında Kocamustafa Paşa’ya bağlı Sümbülefendi Mahallesi’nde bulunan evine giderken saldırıya uğrayan Ölmez linç edilmek istendi.

6.5 aylık hamile olan Ölmez yaşadıklarını şöyle anlattı “Mesai saatim bittiğinde işten çıktım ve markete uğradıktan sonra her gün kullandığım yoldan evime gidiyordum. Aniden birisi arkadan saçımı çekti. Dönüp baktığımda kara çarşaflı bir kadını gördüm arkamda ve ‘Ne oluyor, neden saçımı çekiyorsun’ dedim ancak kadın bana saldırmaya başladı. Yine kara çarşaf giyinmiş bir kadın da onunla beraber saldırmaya başladı. Ama aynı zamanda ‘Hain, darbeci, Fethullahçı’ diye bağırıp insanları toplamaya çalıştılar. Beni orada linç ettirmek istediler” 

Arkadaşımız Hazal Ölmez “Birkaç dakika sonra uzun sakallı, şalvarlı, 26-27 yaşlarında bir adam da gelip ‘Senin gibi mahallede 4 kişi daha var mimledik, onlara da sıra gelecek’ diye bağırmaya başladı ve ayak bileğime tekme attı” diyerek saldırı esnasında yaşadıklarını anlattı.

Saldırganların “Bundan sonra böyle giyinmeyeceksiniz, istediğimiz gibi giyinecek bize itaat edeceksiniz” gibi ifadeler kullandığını anlatan Ölmez, kendisini saldırganların elinde 60 yaşlarında bir kadının kurtardığını söyledi. bu müdahale üzerine saldırganlar olay yerinden tekbir getirerek uzaklaştı.

Fatih Polat: Arkadaşımız Hazal Ölmez’e saldıranların cezalandırılmasını istiyoruz. Takipçisi olacağız.

Saldırı sonrası özel bir polikliniğe giden Hazal Ölmez’in tekmeler sonucu ayak bileği zedelenirken, doktor “Raporluk bir durum yok” diyerek Ölmez’e darp raporu vermedi. Rapor verilmemesine itiraz eden Ölmez’e doktor “Emniyete gidip suç duyurusunda bulunabilirsin, bizim yapabileceğimiz bir şey yok” dedi.

Yaşanan bu olay, 15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesinden sonra da, sokakta kışkırtılan linç ikliminin insanların can güvenliğini tehdit eden bir noktaya geldiğinin somut bir örneğidir. Bu iklimin öncelikle kadınları hedef aldığı, cinsiyetçilikle ve kadına yönelik şiddetle ete kemiğe büründüğü ortadadır. 

Elbette bunu söylerken, sözümüz bu süreç içinde bir linç kültürünü öne çıkaranlara ve bunun bir parçası olanlaradır.

Olayın gerçekleşme biçimi ve saldırganların kullandıkları ifadeler, saldırının planlı olduğunu düşündürmektedir.
Arkadaşımız Hazal Ölmez, saldırıyla ilgili olarak dün İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’ne ifade verdi. Ölmez’in avukatı da saldırıyla ilgili suç duyurunda bulunacak. 
Biz de sevgili çalışma arkadaşımız Hazal Ölmez’e yönelik bu saldırıyı gerçekleştirmiş ve ‘4 kişi daha mimledik’ diyerek yeni saldırıların da planı içinde olduklarını ifade etmiş olanların bir an önce cezalandırılmasını istiyoruz. Konunun takipçisi olacağız.” (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Amed Film Festivali için başvurular başladı

SONRAKİ HABER

TÜBİTAK'ta pazar günü arama yapıldı: 9 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...