03 Ağustos 2016 06:38

İran askerlerinin vurduğu genç yaşam mücadelesi veriyor

Başkale’de koyunlarını otlatırken İran askerleri tarafından vurulan 28 yaşındaki Ekrem Yumuşak, 10 gündür yaşam mücadelesi veriyor. 

Paylaş

Van'ın Başkale ilçesinde 24 Temmuz'da koyunlarını otlattığı sırada İran askerleri tarafından açılan ateş sonucunda ağır yaralanan 28 yaşındaki Ekrem yumuşak günlerdir yaşam mücadelesi veriyor. 10 gündür Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'nde yoğun bakım servisinde tutulan Yumuşak'ın kuzeni Beşir Yumuşak, kuzeninin vurulduğu gün 4 saat boyunca sınırda bekletildiğini söyledi. Kuzenin koyunları otlattığı sarada İran askerleri tarafından hiçbir uyarı yapılmadan vurulduğu anlatan Yumuşak, "Vurdukları yer karakola yakın olmasına rağmen üç saat yerde bekletildi. Askerler gelip onu karakola taşımadı. Köylüler 4 saatten sonra karakola götürdüler. 4 saatin ardından helikopter gelip hastaneye getirdi" dedi. Son bir yılda Başkale- İran sınırında koyunlarını otlatan çok sayıda kişiye askerlerce ateş açıldığını, yine açılan ateş sonucu birçok kişinin ya yaralandığını ya da yaşamını yitirdiğini belirten Yumuşak, Halk koyunlarını nerede otlatacak" diye tepki gösterdi.

'SINIRIN BU TARAFINDA VURULDU'

Kuzenin aşırı kan kaybettiği için günlerdir yoğun bakımda olduğunu ve hayati tehlikeyi atlatamadığını vurgulayan Yumuşak, "Kuzenim saatlerce yerde kaldığı için aşırı kan kaybetmiş. Karakola yakın olmasına rağmen müdahale edilmemiş" dedi. Anaakım medyada yer alan kuzeninin İran topraklarında vurulduğuna dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını da kaydeden Yumuşak, "İran askerleri gelip Türkiye sınırları içerisinde vuruyor. Ama olay farklı yansıtılıyor. Olay yerine gelen savcı, kaymakam ve yetkililere İran sınırında vurulduğunu söylemişler ama olay öyle değil. Ekrem vurulduktan sonra koyunlar dağılıp İran sınırına geçmiş koyunları da orada vurmuşlar. O 'koyunların kanı değil Ekrem'in kanıdır' demişler. Madem o kadar eminler neden kayıtları göstermiyorlar" diye sordu. 

Konuyla ilgili İnsan Hakları Derneği'ne (İHD) başvuru yaptığını söyleyen Yumuşak, "Ne gerekiyorsa yapacağım, suçlular hesap verecek" dedi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Hindistan’da çöken köprüde onlarca kişi sel sularına kapıldı

SONRAKİ HABER

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Bağcı, serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...