09 Mayıs 2012 10:53

Yapılmamış toplantıya ÇED olumlu raporu

Sinop-Ayancık Çaylıoğlu köyünde kurulması planlanan taşocağı projesi ile ilgili ÇED toplantısı köylülerin büyük bir kesiminin taş ocağı istemediklerini belirtip protesto etmelerine rağmen 4 şirket yetkilisi ve 6 köylünün katılımıyla yapılmış kabul edildi.Ahmet Şahap Ünlü tarafından Rusya’ya ta

Yapılmamış toplantıya ÇED olumlu raporu
Paylaş

Ahmet Şahap Ünlü tarafından Rusya’ya taş ihraç etmek için açılmak istenen taş ocağı ile ilgili ÇED toplantısının yapılacağı yer olarak Çaylıoğlu köyü merkez kahvehanesinin adres gösterilmesine rağmen açık havada Çaylıoğlu köyü camisi avlusunda toplantı gerçekleştirilmek istendi. Ayancık Çevre Platformu Sözcüsü Mukaddem Sarısoy’un, toplantı fiziki şartlarının hiçbir şekilde uygun olmadığı bir ortamda toplantının yapılamayacağını defalarca söylemesine rağmen ve toplantı hakkında bilgi sahibi olmaya gelen 40 kişinin toplantı yerini terk etmesine karşın, şirket yetkilileriyle beraber 10 kişinin toplantıyı dinlediğini ve toplantı için her şeyin uygun olduğunu söyleyen İl Çevre Müdür Yardımcısı Oğuzhan Kurt toplantıyı başlattı.

Toplantıda Ayancık Çevre Platformu sözcülerinin, taşocağı olarak kullanılacak alanın Kültür Bakanlığı tarafından 1991 yılında 1.derecede doğal, tarihi SİT alanı ilan edilen yer ile sınırı olduğunu belirtilerek 19 yıl kullanılmak istenen ocakta yılda 51 ton dinamitten toplam bin ton dinamit kullanılacağı ve kullanılan dinamitlerin hem tarihi SİT alanına hem de taş ocağı kurulacak olan alana 400-500 metre uzaklıktaki evlerin zarar göreceği dile getirildi. Köylülerin büyük bir kesiminin taş ocağını dile getirmesine ve protesto etmelerine rağmen toplantı 4 şirket yetkilisi ve 6 köylünün katılımıyla yapılmış kabul edilerek toplantı sonlandırıldı.

Daha önce de yaklaşık 2 yıl önce Çaylıoğlu köyünde kurulması planlanan Termik Santral projesi, ÇED raporu olumsuz olması nedeniyle iptal edilmişti. (Ayancık/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bu "hapşuuu" başka "hapşuuu"

SONRAKİ HABER

30 yıllık emeğimizi yıkıyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...