02 Ağustos 2016 16:22

‘Şırnak’ın kapılarını birlikte açalım’

Şırnak’ta sokağa çıkma yasağı 142. gününde. Zorla göç ettirilen yurttaşlar kentin çevresine kurdukları çadırlarında yaşamlarını sürdürme gayretinde.

Paylaş

Şırnak’ta sokağa çıkma yasağı ve abluka 142. gününde devam ederken, zorla göç ettirilen yurttaşlar kentin çevresine kurdukları çadırlarında yaşamlarını sürdürme gayretinde.

Sacide Turan’ın (40) Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan evinin yıkılan fotoğrafları ise “Özel Tim Şırnak” isimli bir sosyal medya hesabı tarafından paylaşılmış. Turan, yıkılan evinin fotoğraflarına dair duyduğu öfkeyi, “Yapılanlar zulümdür, insanlık dışıdır” sözleriyle dile getirdi. Süren ablukaya tahammüllerinin kalmadığını sözlerine ekleyen Turan, şunları söyledi: “Her şeyimizi yakıp yıkıyorlar, oda yetmiyor bir övünç kaynağı gibi fotoğraflarını çekip paylaşıyorlar. Allah bu zulmü asla kabul etmez, benim çağrım kendi halkımıza ve seçilmişleredir, gelsinler bizimle beraber mücadele etsinler. Şırnak’ın kapılarını birlikte açalım. Evlerimizi yakmışlar biliyoruz ama biz de Nusaybin halkı gibi artık evlerimize dönmek istiyoruz.” (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İngiltere’de terör alarmı

SONRAKİ HABER

Nusaybin’de 19 park yıkıldı 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...