02 Ağustos 2016 14:45

Türk-İş başkanından uluslararası sendikalara OHAL mektubu

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, uluslararası sendikal örgütlerin Türkiye’deki OHAL ilanına ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi.

Paylaş

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, uluslararası sendikal örgütlerin Türkiye’deki OHAL ilanına ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi. Bu kurumlara açık mektup ileten Atalay, sendika temsilcilerini Türkiye’ye gelerek “Demokrasi şenliklerine katılmaya” çağırdı. 

Türkiye’nin diktatörlüğe kaydığı yönündeki açıklamaların gerçeği yansıtmadığını savunan Atalay, “Olağanüstü hal ilan edilmiş olmasına rağmen demokratik kurumlarımız normal işlerliğini ve sendikalarımız olağan faaliyetlerini sürdürmektedir. Olağanüstü hal ilan edilmiş olmasını Türkiye’de demokrasinin ve özgürlüklerin askıya alınması olarak göstermek meşru hükümeti darbecilerle eş tutmak anlamına gelecektir” dedi. 

Atalay mektubunda, “Türkiye’nin en fazla temsile haiz işçi örgütü olan ve 65 yıldır varlığını sürdüren Türk-İş olarak, olağanüstü halin en kısa sürede kaldırılmasını talep ederken, mevcut şartlarda darbecilere ve devlete sızarak kurumları ve ülkeyi içerden ele geçirmeyi hedefleyen legal görünümlü illegal yapılara karşı Türkiye’nin tüm kurumlarıyla bir mücadele içinde olduğu gerçeğini de göz önünde bulunduruyoruz” ifadelerini kullandı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Serhat Kadırhan: Tek amaç güvenlik politikaları

SONRAKİ HABER

Tunceli Üniversitesi durumu fırsata çevirmek istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...