02 Ağustos 2016 14:33

Serhat Kadırhan: Tek amaç güvenlik politikaları

Şırnak’ın ilçe yapılmasına tepki gösteren Belediye Eşbaşkanı Serhat Kadırhan, kararın güvenlik politikaları için olduğunu söyledi

Paylaş

Şırnak ve Hakkari’nin il olmaktan çıkarılarak ilçeye ilçeye dönüştürülmesine tepkiler sürüyor. Şırnak’ın il olmaktan çıkarılmasına bir tepki Şırnak Belediye Eşbaşkanı Serhat Kadırhan'dan geldi. Kadırhan, verilen kararın saray ve ona bağlı Şirnex Valisinin ortaklaşmasıyla alındığını söyledi.

'AMAÇ GÜVENLİK POLİTİKALARI'

142 gündür Şırnak’ın aslında fiziki olarak haritadan silinmeye çalışıldığını ifade eden Kadırhan, "Fiilen haritadan silinmeye çalışılan Şırnak, şimdi de resmi statüsü elinden alınarak ilçe yapılmaya çalışılıyor. Kararın altında yatan nedene baktığımız zaman, bunun altında güvenlik konsepti olduğunu görebiliyoruz. Yani darbeden sonra aslında hükümet demokratik adımlar atmak yerine, darbenin devamı olan politikalar geliştirdi" ifadelerini kullandı. Şirnex'in 26 yıl önce de güvenlik politikalarından dolayı il yapıldığını hatırlatan Kadırhan, "Şırnak ilk il yapıldığı zaman nüfusu 20 bin iken şuan 65 civarındadır. İnsanlar da bütün yaşamlarını ekonomik öngörülerini bunun üzerine kurmuş, planlamıştı. Ama şimdi baktığımız zaman Erdoğan ve onun saray soytarısı bir valinin kararıyla Şırnak’ın statüsü elinden alınıyor" dedi.

Bu uygulamanın kabul edilemez olduğuna dikkat çeken Kadırhan, Şırnak’ın konumu değiştirilmeden Cizre'nin il yapılabileceğini ifade etti. Kadırhan, "Hiçbir yerel dinamiğe ve halka danışılmadan, sorulmadan alınan bu kararı Şırnak halkı kabul etmeyecektir. Alınan karar kendilerine 65 bin düşman kazanmaktan başka bir işe yaramayacağını bir kez daha belirtmek istiyorum" sözlerine dikkat çekti. (DİHA)


 

ÖNCEKİ HABER

Sisi, Mısırlıların kemerlerini sıkmaya hazırlanıyor

SONRAKİ HABER

Türk-İş başkanından uluslararası sendikalara OHAL mektubu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...